Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Halep, încă un pas către finalăAFP / Mediafax Foto
08 Ian 2015

WTA Shenzhen: Halep, încă un pas către finală

Partida dintre Simona Halep și sârboaica Aleksandra Krunic (84 WTA) s-a înscris în termenul de o oră în care campioana noastră s-a încadrat și în partida din optimile competiției. La fel ca în întâlnirea de la București din iulie anul trecut, Simona s-a impus în două seturi și cu același număr de ghemuri câștigate de Krunic, de această dată acestea fiind uniform distribuite – 6-3, 6-3.

Simona a pornit bine partida, cu break în ghemul 2, dar adversara sa a arătat determinare și a anulat avantajul constănțencei în chiar ghemul următor. Jucătoarea noastră exploatează bine superioritatea din teren și restabilește avantajul de două ghemuri, obligând-o pe sârboaică să riște mai mult. Krunic forțează tușele laterale cu schimbări de direcție și de multe ori loviturile în cros îi aduc puncte sau o pun în poziție dificilă pe Simona. Cu toate acestea, chiar dacă a reușit să își facă serviciul, sârboaica nu a putut să țină ritmul exact al Simonei, constănțeanca răspunzând bine ruperilor de ritm ale adversarei. Simona a încheiat setul pe propriul serviciu și a început cu break actul secund în fața unei Krunic care și-a pierdut din exactitate, după care a reușit să își facă viața grea în ghemul următor când a fost nevoită să salveze la rândul său două șanse de break ale Aleksandrei. La 3-1 pentru Simona, sârboaica a reușit o serie de 8 puncte consecutive și a restabilit egalitatea în set, dar rebreak-ul Simonei a fost decisiv pentru soarta partidei.

Semifinala îi va aduce ca adversară Simonei o jucătoare de 20 de ani reprezentantă a țării gazdă, Saisai Zheng, clasată pe locul 97 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp