Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Halep joacă în ambele finaleZhong Zhenbin / Hepta / SportPictures.eu
05 Ian 2018

WTA Shenzhen: Halep joacă în ambele finale

Simona Halep a tranșat în favoarea sa semifinala românească a Shenzhen Open. În deschiderea zilei de astăzi, ea a dispus de Irina Begu cu 6-1, 6-4 la capătul unui joc de foarte bună factură disputat pe parcursul a o oră și 28 de minute.

Pe centralul complexului Shenzhen Longgang Sports Center, Simona a speculat un moment de ezitare al Irinei în ghemul cu numărul 4, atunci când la 40-40 bucureșteanca a comis o dublă greșeală și apoi o eroare neforțată și a cedat break-ul, după care constănțeanca a fost de neoprit până la finalul setului. Cu un nivel mult mai bun al jocului în actul secund, Irina a luptat dezinvolt și a solicitat-o mai intens pe colega ei de echipă de Fed Cup. Un rebreak reușit în ghemul 4 i-a redat încrederea și un hold a adus-o apoi în situația de a se afla pentru prima dată la conducere pe tabelă 3-2. Conștientă că Irina nu va ceda așa ușor, Simona a turat motoarele și a întors scorul la 5-3 în favoarea sa, pentru ca mai apoi să închidă partida pe propriul serviciu.

Compatrioata noastră o va întâlni pe cehoaica Katerina Siniakova (47 WTA), cea care a reușit o victorie în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, după aproape două ore de joc cu rusoaica Maria Sharapova (59 WTA). Este momentul revanșei pentru Simona, eliminată anul trecut la Shenzhen de ambițioasa cehoaică, cea care de altfel a și câștigat trofeul în cele din urmă.

Irina își va trece și ea în cont o finală, cea de dublu, după împreună cu Simona ce s-au impus cu emoții în fața dublului Anna Blinkova (Rusia)/Nicola Geuer (Germania). Un prim set câștigat lejer de fetele noastre după ce s-au detașat la 4-0 a fost urmat de unul în care au revenit de la 2-4 pentru a servi pentru meci la 6-5, dar adversarele s-au mobilizat și cu un break alb au dus actul într-un tiebreak pe care l-au controlat până la final. Decisivul a fost o demonstrație de forță a fetelor noastre, ele întorcând tabela de la 0-3 la 8-3 pentru a închide în cele din urmă partida cu scorul general de 6-2, 6-7 (4), 10-6 după o oră și jumătate de joc.

În finală tricolorele le vor înfrunta pe învingătoarele partidei ce le opune pe cehoaica Barbora Krejcikova și olandeza Lesley Kerkhove perechii formate din Katerina Siniakova (Cehia)/Lidziya Marozava (Belarus).

Alte știri din Tenis de câmp