Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Halep, debut în treapta a doua de vitezăAFP / Mediafax Foto
05 Ian 2015

WTA Shenzhen: Halep, debut în treapta a doua de viteză

Simona Halep a trăit periculos în primul tur al turneului la care este cotată cu prima șansă de a câștiga competiția de simplu Anika Beck (53 WTA).

Primul set al partidei a avut o desfășurare pe tabelă contrar realității din teren, constănțeanca având câte două șanse de break pe fiecare dintre primele trei ghemuri de serviciu ale adversarei sale, însă de fiecare dată Beck a revenit și a fructificat avantajul serviciului și a menținut scorul egal până la 3-3. În ghemul 7 germanca reușește o serie de trei puncte consecutive la scorul de 15-15 și își trece în cont primul break al partidei, avantaj pe care l-a păstrat până la finalul setului, încheiat cu un ghem alb.

Lucrurile se complicau pentru Simona și, mai mult, Beck a reușit un nou break în ghemul 3 al actului secund, dar campioana noastră s-a remontat și a adus egalitatea cu un rebreak scurt. O nouă succesiune break-rebreak a adus tensiunea la noi limite, cea care a gestionat-o mai bine fiind Simona, care a câștigat apoi la zero ghemul 9 și a închis cu break setul secund, readucând egalitatea la general.

Beck nu cedează și se menține pe poziții, reușind un nou break în ghemul 5 al decisivului, dar Simona își folosește experiența acumulată și revine din nou cu rebreak. A fost momentul în care constănțeanca a turat motoarele și a închis partida cu alte trei ghemuri consecutive, după aproape două ore de joc tabela indicând 4-6, 6-4, 6-3 pentru favorita 1 a turneului care va întâlni în turul 2 rusoaica de 17 ani Natalia Vikhlyantseva (584 WTA), autoarea unei victorii în trei seturi asupra jucătoarei germane Anna-Lena Friedsam (93 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp