Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzhen: Ambiție și determinare. Halep obține prima victorieZUMA Wire/HEPTA/SportPictures.eu
28 Oct 2019

WTA Shenzhen: Ambiție și determinare. Halep obține prima victorie

Două ore și 34 de minute a durat primul meci al Simonei Halep în Grupa Mov (Purple Group) din cadrul Shiseido WTA Finals, unul în care compatrioata noastră a întâlnit-o pentru prima dată pe canadianca de origine română Bianca Andreescu (4 WTA).

Așa cum era de așteptat, ambele combatante au aruncat în luptă toate energiile de care au dispus la acea oră, mai tânăra Andreescu fiind cea care s-a impus în primul set după ce a revenit de la 2-3 cu patru ghemuri consecutive. Constănțeanca s-a repliat și după ce a fost condusă cu 1-0 în startul setului secund a întors pentru 4-2, dar Andreescu a revenit și a anulat break-ul avantaj pentru a trece la conducere cu 5-4 pentru ca apoi să aibă o minge de meci la 6-5 pe serviciul Simonei. Cu mari emoții, compatrioata noastră a dus setul într-un tiebreak în care a condus cu 3-0 și 6-4, dar canadianca a prelungit suspansul și a egalat la 6, însă a cedat un minibreak ce s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta setului și a partidei.

Decisivul a început cu două hold-uri, apoi Simona cedează din nou serviciul, însă joacă bine la retur și anulează imediat avantajul cedat adversarei sale. Un ghem de serviciu al campioanei noastre este urmat de trei ghemuri câștigate pe lansarea adversarei și la 5-3 Andreescu, vizibil afectată de efortul depus, nu a mai putut face nimic în fața unei Simona determinate să închidă fără emoții suplimentare și a și făcut-o cu un ghem alb.

3-6, 7-6 (6), 6-3 pentru Simona și miercuri o așteaptă o nouă finală în fața ucrainencei Elina Svitolina (8 WTA), cea care astăzi a depășit-o cu 7-6 (12), 6-4 pe cehoaica Karolina Pliskova (2 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp