Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Shenzen: Monica, un nou meci roller-coasterCosmin Iftode / SportPictures.eu
04 Ian 2016

WTA Shenzen: Monica, un nou meci roller-coaster

Monica Niculescu a avut parte de un meci complicat în compania letonei Anastasija Sevastova (113 WTA), de care a dispus greu, în trei seturi, după o oră și 47 de minute.

Debutul a fost nefericit, jucătoarea noastră fiind nevoită să cedeze șase ghemuri consecutive după ce a deschis tabela pe propriul serviciu. Situația părea că se remediază în startul setului secund, după un ghem câștigat greu de Sevastova și unul alb reușit de Monica pe propriul serviciu. Letona s-a detașat la 3-1 după un ghem în care nu a cedat decât un punct și un break la 0 ce o aduceau la 3 ghemuri de câștigarea partidei. Monica se mobilizează și dă replica imediat cu aceeași măsură egalând la 3, apoi în ghemul 7 face break-ul decisiv pentru soarta setului.

Intrată în decisiv, jucătoarea originară din Slatina continuă jocul agresiv și deschide tabela pe serviciul adversarei și dublează break-ul în ghemul 7. Un moment de respiro al Monicăi îi aduce adversarei ghemul de 3-5, dar compatrioata noastră reușește să tranșeze victoria după un ghem în nota partidei: roller-coaster. Pe serviciul Sevastovei, Monica se detașează la 0-40, ratează cele trei mingi de meci pentru a și-o crea pe a patra cu care pune punct partidei.

1-6, 6-4, 6-3 și Niculescu se pregătește pentru meciul din optimi contra unguroaicei Timea Babos, locul 70 WTA. Cele două s-au întâlnit până în prezent de trei ori, de fiecare dată Monica terminând învingătoare în minim de seturi.

Alte știri din Tenis de câmp