Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA San Jose: Bucurie printre sughițuriMarian Burlacu / SportPictures.eu
01 Aug 2018

WTA San Jose: Bucurie printre sughițuri

Niciun meci fără descărcare nervoasă pentru Mihaela Buzărnescu! Bucureșteanca a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune în partida contra americancei Sachia Vickery, locul 73 WTA, după un joc întins pe durata a două ore. Scorul final al întâlnirii a fost de 6-3, 4-6, 6-3 în favoarea compatrioatei noastre clasate pe locul 24 WTA și cotată cu a cincea șansă la câștigarea trofeului, însă s-a evidențiat prin numărul mare de ghemuri câștigate la retur în primele două seturi.

Mihaela a jucat perfect la retur în primul act al întâlnirii și a împiedicat-o pe adversara sa să își adjudece serviciul în toate cele 6 ghemuri în care a avut lansarea. În același timp, însă, la rândul ei a cedat primele trei ghemuri de serviciu, astfel încât hold-ul realizat de ea în ghemul 8 a fost decisiv în setul de debut.

Când lucrurile păreau că iau o turnură normală, cu fiecare dintre combatante reușind să-și țină serviciul, la 2-2 în setul secund Mihaela cedează break-ul și are o descărcare nervoasă, plângând pe durata întregii pauze de bancă.

Chiar dacă nu a reglat pe moment jocul la serviciu, cedându-l în alte două rânduri până la finalul setului, efectul a fost vizibil în decisiv, acolo unde Mihaela a fost mult mai exactă, a fructificat prima minge de break din set pentru 3-1 și apoi a confirmat break-ul pe propriul serviciu, fiind în două rânduri la o minge distanță de a încheia partida la 5-2 pe serviciul adversarei.

Succesul obținut o plasează acum între cele 16 jucătoare rămase în cursa pentru trofeul de simplu de la Mubadala Silicon Valley Classic, turneu WTA Premier cu premii de 799.000 USD. În următorul meci Mihaela pare a avea o misiune mai ușoară potrivit calculelor hârtiei, adversară urmând a-I fi americanca în vârstă de 16 ani venită din calificări Amanda Anisimova, locul 198 WTA, însă demn de notat este faptul că aceasta a eliminat-o în primul tur în două seturi, 6-2, 7-5, pe chinezoaica Qiang Wang, locul 53 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp