Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Româncele merg în sferturile de finalăOvidiu Iordachi / Mediafax Foto
12 Mai 2016

WTA Roma: Româncele merg în sferturile de finală

Irina Begu și Monica Niculescu pășesc în faza sferturilor de finală ale probei de dublu a Internazionali BNL d'Italia, turneu de categoria Premier 5 ce se desfășoară la Roma și dotat cu premii totale de 2.399.000 EUR.Cele două tricolore au terminat cu succes astăzi partida disputată contra perechii cap de serie numărul 6 a tabloului, formată din taiwaneza Yung-Jan Chan și germanca Anna-Lena Groenefeld.

Afectată și de oboseala acumulată în meciul de simplu disputat în jurul orei prânzului de către Irina, perechea română a avut un debut ezitant și au cedat primul set la 2 după ce fuseseră conduse cu 4-0.

Scenariul părea că se repetă în actul secund, când adversarele conduceau cu 4-0 și mai aveau nevoie de două ghemuri pentru a închide partida, însă orgoliul fetelor noastre a ieșit la suprafață și le-a condus către o revenire fulminantă. După ce au trecut la conducere cu 5-4, ele au cedat un break alb în ghemul 11, dar au trecut peste momentul delicat și au obținut rebreak-ul. Cu vânt în aripi, compatrioatele noastre au zburat pur și simplu prin tiebreak și nu le-au lăsat pe adversare să-și facă decât o singură dată serviciul, apoi în decisiv au revenit de la 1-4 la 4-5, s-au văzut conduse cu 8-5 și au încheiat cu un nou tur de forță de cinci puncte consecutive.

După o oră și 35 de minute tabela indica 2-6, 7-6 (1), 10-8 în favoarea româncelor, care merg în sferturile de finală unde vor întâlni câștigătoarea partidei ce opune perechea cap de serie numărul 3 a tabloului, Timea Babos (Ungaria) / Yaroslava Shvedova (Kazahstan) și dublul italian Claudia Giovine / Angelica Moratelli.

Alte știri din Tenis de câmp