Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: O nouă victorie categoricăGabriel Petrescu / Mediafax Foto
14 Mai 2015

WTA Roma: O nouă victorie categorică

Un nou antrenament de o oră al Simonei Halep pe zgura Internazionali BNL d'Italia i-a adus constănțencei calificarea în sferturile de finală ale competiției de simplu. Partenera de astăzi a fost Venus Williams, sora cea mare a liderului mondial, ocupantă a locului 16 în ierarhia WTA.

Meciul a fost controlat strict de Simona, care i-a cedat adversarei sale numai 3 ghemuri. Debutul partidei a fost simetric, fiecare combatantă trecându-și în cont câte un ghem alb, apoi Simona face primul break. În ghemul 4 Venus răspunde tăios la serviciile mai moi ale Simonei și egalează situația pe tabelă, după care compatrioata noastră începe să exploateze punctele slabe ale americancei: îi forțează reverul și speculează dificultățile americancei în tratarea mingiilor înalte. Drept urmare asistăm la o serie de 8 ghemuri consecutive ale Simonei care practic o pune la zid pe Venus Williams, americanca având în primul set 16 greșeli neforțate în comparație cu numai 6 ale constănțencei. La 4-0 în setul 2 Venus are o răbufnire de orgoliu și anulează o nouă minge de break – a zecea, cinci din ele fructificate – și face ghemul de onoare în set. Marșul Simonei continuă și se încheie după a unsprezecea minge de break și prima de meci.

O importantă victorie de moral pentru Simona, un test mai mult decât edificator în fața unei jucătoare dificile. Urmează meciul din sferturi cu Alexandra Dulgheru, la finalul căruia vom avea bucuria de a vedea numele unei românce între primele patru jucătoare ale ediției din acest an a turneului.

Alte știri din Tenis de câmp