Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Lecție de tenis de o orăAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
16 Mai 2018

WTA Roma: Lecție de tenis de o oră

Liderul mondial a dat o reprezentație de gală în debutul său la Internazionali BNL d’Italia pe arena Pietrangeli, favorita sa conform declarațiilor făcute. Atmosfera a fost ideală pentru Simona Halep astăzi la Foro Italico, meciul contra japonezei Naomi Osaka, locul 21 WTA, fiind încheiat în fix o oră de la startul său.

Un prim ghem câștigat de cea care în primul tur trecuse de Victoria Azarenka (Belarus, 98 WTA) cu un categoric 6-0, 6-3 a fost urmat de un ghem de serviciu al Simonei ce părea interminabil, cu patru mingi de break anulate de compatrioata noastră. În cele din urmă Simona a reușit hold-ul și odată depășit acest punct de inflexiune jocul a căpătat o altă turnură. Cu mobilitate net superioară și insistând să joace reverul adversarei sale, constănțeanca a sufocat-o pur și simplu pe asiatică și a punctat la moral în câteva rânduri cu lovituri de generic sau cu ași din serviciul 2. Astfel că scorul de 6-1, 6-0 nu este unul întâmplător și în optimi Simona așteaptă replica americancei Madison Keys, locul 14 WTA și favorită cu același număr a tabloului. Scorul partidelor dintre cele două este de 5-1 în favoarea Simonei, singura sa înfrângere fiind suferită la prima întâlnire, la Sydney în 2014, an în care constănțeanca a eliminat-o la Roma în set decisiv.

Irina Begu, locul 41 WTA, a cedat la mare luptă partida cu Angelique Kerber, locul 12 WTA. Disputată pe terenul 2 al complexului, partida a început bine pentru Irina care și-a adjudecat primul set, dar a cedat următoarele două în prelungiri. 3-6, 7-5, 7-5 este scorul cu care germanca s-a impus după un meci maraton de două ore și 38 de minute, iar Irina părăsește 60 de puncte de clasament și un cec în valoare de 14.840 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp