Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Lecția spaniolăBogdan Iordache / Mediafax Foto
16 Mai 2015

WTA Roma: Lecția spaniolă

În zgura de la Roma, Simona Halep a îngropat o rachetă și a plătit tribut nervozității. Meciul cu Carla Suarez-Navarro, unul de două ore și jumătate, a ieșit din tipicul celor de până astăzi jucate de Simona la ediția 2015 a Internazionali BNL d'Italia și s-a terminat cu victoria adversarei sale cu scorul 2-6, 6-3, 7-5.

Pornit pe serviciul spanioloaicei, meciul începe ezitant pentru Simona care acumulează greșeli personale în special cu forehand-ul, dar de la 0-2 constănțeanca își reglează loviturile și trece la controlul jocului. Geometria jocului său frizează perfecțiunea și variațiile de lovituri îi macină reverul Carlei, care dă rateuri la acest capitol. Punct cu punct, ghem cu ghem, Simona reușește seria perfectă de 6 ghemuri, chiar dacă în ultimul a trebuit să lupte la baionetă pentru a-i anula adversarei sale trei mingi de break. 36 de minute de la start, totul mergea bine pe suprafața roșie de la Foro Italico.

Continuarea a fost fericită, cu Simona ”rupând” încă o dată serviciul lui Suarez-Navarro, în vădită dificultate în a-și trece în cont acest avantaj. Venită la rândul său la serviciu, Simona nu reușește să consolideze break-ul, iar în ghemul 3 are loc momentul psihologic al meciului: constănțeanca ratează un forehand și are o descărcare nervoasă ce îi produce un dezechilibru major în concentrare. Lecția stăpânirii nervilor este una pe care compatrioata noastră arătase în nenumărate rânduri că a învățat să o aplice, însă nu și astăzi, când i-a oferit un atu adversarei sale într-un moment delicat. Un cadou acceptat cu două mâini de Carla, care prinde încredere și atunci când te propulsează încrederea își ies și lovituri nebănuite. Așa a fost și în ghemul 6, la 3-2 pentru spanioloaică, atunci când o lovitură a Simonei este agățată de Carla venită la fileu și constănțeanca dă frâu liber nervilor și lovește de câteva ori sănătos cu racheta de pământ. Ruperea rachetei este o descărcare care s-a dovedit de-a lungul timpului că alimentează starea de nervozitate și concentrarea jucătorului, iar acest lucru s-a văzut și la Simona. Setul curge în favoarea Carlei și spanioloaica a reușit să îl închidă în favoarea ei după ce i-a anulat Simonei o minge de break ce ar fi condus la un 5-4 de unde orice lucru s-ar fi putut întâmpla. Simona nu a exploatat șansa ivită și vădit agitată, ea a încercat să se calmeze cu o pauză de vestiar.

Dacă atitudinea se schimbă după pauza de vestiar, nu se schimbă calitatea jocului. Simona e fost vădit incomodată de replica în oglindă a adversarei sale, la fel de mobilă ca și ea, cu lovituri aspre și disponibilitate la efort. Presiunea decisivului își spune cuvântul, rezultatul fiind o serie de nu mai puțin 8 break-uri. La 4-4 Simona pune capăt seriei și anulează alte două mingi de break ale Carlei pentru a lua un avantaj ce părea a fi decisiv. În ghemul 10 ea conduce cu 0-30 și se apropie la două puncte de câștigarea meciului, dar Carla îi dă replica și își ține în cele din urmă serviciul, apoi întoarce de la 30-0 pentru un nou break în care Simona îngroapă mingi în burta fileului. Logica setului arăta că urma un nou break, dar Suarez-Navarro se apropie de meci la un punct. Simona întoarce avantajul, dar nu îl fructifică, îi anulează adversarei încă o minge de meci, însă nu poate face față celui de-al treilea val.

Carla exultă, provoacă lacrimi în tribune, lacrimi de bucurie pentru echipa sa, dar și ochi încețoșați pentru fanii Simonei. Orice întâmplare este o lecție de viață, iar Simona are timp 10 zile să rumege pe îndelete morala lecției de astăzi.

Alte știri din Tenis de câmp