Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Irina nu trece de SerenaMircea Rosca / SportPictures.eu
14 Mai 2016

WTA Roma: Irina nu trece de Serena

Semifinala contra Serenei Williams va rămâne un reper important pentru Irina Begu, chiar dacă rezultatul ei a fost negativ pentru compatrioata noastră. Marele câștig al prezenței ei la această ediție a Internazionali BNL d'Italia a fost, însă, ascensiunea convingătoare pe tablou și un set jucat de la egal cu liderul mondial.

Pe parcursul unei ore, cam cât a durat întreg meciul dintre Andy Murray și recenta noastră cunoștință de la București Lucas Pouille, Irina și Serena au mers cap la cap în primul set, americanca impunându-se pe final datorită experienței mult mai vaste ce i-a premis să accelereze în ghemul de final. Până atunci ambele jucătoare etalaseră un joc solid de retur, ceea ce a generat o succesiune de 4 break-uri, toate foarte disputate, întrerupte de reprize de ploaie.

La 2-1 pentru Serena în setul secund venirea la bancă a lui Adrian Cruciat nu a deblocat cele 20% din resurse pe care antrenorul Irinei le vedea încă ascunse, iar o problemă la coapsa piciorului drept acuzată de ea părea că i-a limitat raza de acțiune. Serena a continuat să lovească din ce în ce mai bine, forehand-ul devastator o împingea pe Irina mult în spatele liniei de fund și îi deschidea unghiul americancei, așa încât totul a prins viteză și finalul meciului a fost aproape.

Serena merge în finală după 6-4, 6-1 în o oră și 27 de minute, în timp ce Irina va trebui să revadă înregistrarea primului set pentru a se convinge încă o dată de calitatea tenisului pe care îl prestează.

Până la Roland Garros, de al cărui start ne desparte o săptămână, Irina va urca pe locul 28 mulțumită celor 350 de puncte acumulate. Ea a mai primit pentru prestația sa de la Roma și un cec în valoare de 107.860 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp