Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Halep se califică în premieră în finalăSportPictures.eu
20 Mai 2017

WTA Roma: Halep se califică în premieră în finală

O nouă victorie în fața olandezei Kiki Bertens, locul 20 WTA, o duce pe Simona Halep în a doua finală consecutivă și ce este mai important este nivelul celor două turnee la care facem referire. După titlul turneului Premier Mandatory de la Madrid a venit astăzi calificarea în premieră în finala Internazionali BNL d'Italia, turneu de categoria Premier 5. Puțin amânat de ploaie, meciul a fost în mare parte la discreția constănțencei care s-a impus cu 7-5, 6-1 după un joc ce a durat o oră și 18 minute.

Partida a început bine pentru Simona, un break alb fiind dublat de un ghem de serviciu controlat bine de constănțeancă. Bertens îi dă replica și egalează la 2, dar imediat Halep reușește rebreak-ul și reface apoi diferența de două ghemuri, după care fiecare jucătoare își convertește serviciul pentru a se ajunge la 5-3. Simona irosește cinci mingi de set în ghemul 9 oferindu-i lui Kiki șansa de a face în cele din urmă hold-ul, apoi își cedează serviciul și ceea ce părea a fi un set ușor de închis se complică. Din fericire jucătoarea olandeză coboară nivelul și constănțeanca își pune în valoare experiența superioară pentru a controla următoarele două ghemuri și își trece în cont primul act.

Intervenția la bancă a antrenorului olandezei nu are efect în jocul elevei sale, care se vede condusă cu 3-0 de Simona, cea care s-a relaxat mental după câștigarea primului set. Mâna a devenit mai sigură, alternanța loviturilor ei dictând un ritm imposibil de urmărit pentru olandeză și lista greșelilor ei neforțate crește. Bertens are un puseu de orgoliu și își face serviciul pentru 1-4, dar campioana noastră nu ezită să închidă partida sub stropii mari de ploaie ce au asaltat arena romană doar pentru câteva minute.

În finala de mâine Simona o va avea ca adversară pe învingătoarea din cealaltă semifinală în care se întâlnesc ucraineanca Elina Svitolina, locul 11 WTA, și spanioloaica Garbiñe Muguruza, locul 7 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp