Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Halep ratează trofeul la Foro ItalicoSportPictures.eu
21 Mai 2017

WTA Roma: Halep ratează trofeul la Foro Italico

Finala din acest an a Internazionali BNL d'Italia va fi ținută minte de fanii Simonei Halep și nu va fi trecută în rândul amintirilor plăcute. După episodul entorsei de la Wimbledon din urmă cu trei ani, constănțeanca a fost aproape de o nouă accidentare serioasă pe zgura de la Foro Italico în meciul contra Elinei Svitolina.

Partida a început promițător pentru ea, detașându-se la 5-2 cu același joc complet pe care l-a prestat pe parcursul turneului. Emoțiile apar în startul ghemului 8 când este aproape de a-și da glezna peste cap, moment din care jocul ei este mai prudent în privința deplasării și Svitolina profită apropiindu-se la 5-4. On court coaching-ul lui Darren Cahill o resetează pe Simona, urmează un ghem alb și primul set pentru ea.

Un break în startul actului secund lăsa să se întrevadă un curs favorabil al jocului pentru constănțeancă, dar Svitolina se mobilizează și după un rebreak duce scorul la 3-1 în favoarea ei. Simona revine și rupe din nou serviciul ucrainencei la a treia minge de break, egalează la 3, apoi o scădere în jocul ei îi oferă Svitolinei șansa de a se distanța din nou la două ghemuri. Servind pentru set, ucraineanca returnează răbdătoare și ajunge la minge de set, salvată de Simona care devine din nou jucătoarea pozitivă în joc și egalează la 5. Ucraineanca simte că trebuie să accelereze și o face cu succes, încheind setul cu 7-5.

Problemele date de gleznă se văd din ce în ce mai mult și bandajul aplicat la mijlocul setului secund nu o ajută prea mult pe compatrioata noastră care contează foarte puțin în decisiv. După două ore și 9 minute Svitolina se impune cu 4-6, 7-5, 6-1 și se încoronează în Foro Italico.

Simona părăsește Roma cu 585 de puncte de clasament și un cec de 230.565 EUR ce o ajută să depășească pragul de 17 milioane de dolari câștiguri cumulate în carieră. Ea va reveni în țară pentru investigații amănunțite la glezna dreaptă și sperăm că prezența sa la Roland Garros, turneu ce începe peste o săptămână, nu va fi afectată.

Alte știri din Tenis de câmp