Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Halep își păstrează poziția în fotoliul de lider mondialMihaela Bobar / SportPictures.eu
18 Mai 2018

WTA Roma: Halep își păstrează poziția în fotoliul de lider mondial

Nevoită să învingă pentru a-și păstra locul de lider WTA și implicit de a obține statutul de principal cap de serie la Roland Garros, Simona Halep a trecut peste un start mai puțin promițător în sfertul de finală disputat contra franțuzoaicei Caroline Garcia, locul 7 WTA, și s-a impus în minim de seturi.

Meciul pierdut de challenger-a sa Caroline Wozniacki în fața estoniencei Anett Kontaveit a crescut puțin presiunea de pe umerii Simonei, obligată să joace un tur în plus față de daneză pentru a păstra coroana mondială. Acest lucru s-a văzut în ghemurile de debut în care a comis greșeli neforțate și serviciul său a scârțâit. Din fericire, Garcia a contrabalansat cu aceleași probleme, ceea ce a rezultat într-o serie de cinci ghemuri câștigate contra serviciului. Cea care s-a concentrat mai bine a fost constănțeanca, ea reușind primul hold în ghemul cu numărul 6, apoi a sprintat spre set cedând doar trei puncte în următoarele două ghemuri.

Decisă să exploateze momentul bun, Simona a pus presiune pe serviciul franțuzoaicei în debutul actului secund, dar aceasta a revenit și a reușit primul său hold în meci după ce i-a anulat compatrioatei noastre două mingi de break. Nu același succes l-a avut și în ghemul al treilea, când constănțeanca a revenit de la 40-15 și cu o serie de patru puncte consecutive a înclinat balanța în favoarea sa. Consolidând break-ul cu un ghem alb, ea a menținut diferența până la 4-2, apoi s-a detașat decisiv cu un nou joc la retur ce a debusolat-o pe Garcia. Franțuzoaica a forțat revenirea cu un break, dar a cedat din nou serviciul și Simona a terminat învingătoare într-o oră și un sfert cu scorul de 6-2, 6-3.

Sâmbătă, în semifinale o așteaptă un meci complicat împotriva Mariei Sharapova, rusoaica dovedind o creștere în calitatea exprimării și caută redobândirea gloriei de altă dată printr-o victorie de moral asupra liderului mondial.

Alte știri din Tenis de câmp