Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Halep câștigă maratonul break-urilorAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
19 Mai 2018

WTA Roma: Halep câștigă maratonul break-urilor

Simona Halep revine în finala Internazionali BNL d’Italia pentru o revanșă în fața Elinei Svitolina, cea în fața căreia a pierdut coroana ediției de anul trecut. Performanța vine după un meci de poveste disputat astăzi contra Mariei Sharapova, un adevărat maraton al break-urilor în care constănțeanca a făcut diferența în momentele-cheie speculând și în același timp beneficiind de greșelile adversarei sale.Din cele 27 de ghemuri ale semifinalei 19 au fost câștigate pe serviciul adversarei, 8 dintre ele de Sharapova și 11 de Simona.

Tensiunea partidei și-a pus amprenta pe jocul ambelor combatante în primul act, în care 9 dintre cele 10 ghemuri disputate au fost break-uri, singura care și-a ținut serviciul fiind rusoaica. Marcată de erorile de lansare, Simona i-a comunicat lui Darrenn Cahill frustrarea la vizita acestuia la bancă înaintea startului celui de-al doilea set, iar antrenorul australian a reușit să îi dea încredere pentru a echilibra un pic mecanismul. Cu un serviciu 2 extrem de vulnerabil, compatrioata noastră a suferit în fața unui forehand necruțător ce anula chiar și atuul unui serviciu wide, dar a compensat prin agresivitate la retur și o mobilitate inegalabilă. Singurele execuții ale Sharapovei la care nu a găsit răspuns au fost scurtele la fileu, dar pe măsură ce s-a înaintat în meci rusoaica a renunțat la acest procedeu.

Setul secund a fost dominat clar de Simona, care a reușit să-și regleze serviciul și nu a cedat niciunul dintre cele trei ghemuri pe propria lansare, dar a păstrat atitudinea agresivă la retur.

Decisivul a fost precedat de o nouă pauză de vestiar prelungită a Sharapovei, însă nu i-a folosit prea mult acesteia deoarece calitatea jocului său la serviciu nu s-a schimbat, cedând primele trei ghemuri pe propria lansare. Ca o compensație, a revenit treptat și a egalat la 4, însă Simona a gestionat perfect momentul delicat și a pus capăt partidei cu două ghemuri câștigate la 15.

După două ore și 24 de minute scorul a fost 4-6, 6-1, 6-4 în favoarea compatrioatei noastre, care a avut 17 lovituri câștigătoare și 22 de greșeli neforțate în comparație cu 34 de lovituri câștigătoare și 42 de greșeli neforțate ale Sharapovei.

Alte știri din Tenis de câmp