Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Dulgheru, victorie de senzațieBogdan Iordache / Mediafax Foto
13 Mai 2015

WTA Roma: Dulgheru, victorie de senzație

După victoria la pas a Simonei Halep, Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, a trecut în tiebreak-ul setului decisiv de cehoaica Lucie Safarova, locul 14 WTA, după un meci maraton de 2 ore și jumătate cu scorul 1-6, 6-4, 7-6 (6).

Un prim set controlat strict de Safarova a fost urmat de un altul început bine pentru  cehoaică, cu 3-1 în condițiile în care o împiedicase pe Alexandra să își facă serviciul. Treptat, compatrioata noastră a echilibrat scorul egalând la 3, apoi la 4 și a egalat situația la seturi după două ghemuri în care nu a cedat decât un punct.

Decisivul a debutat sub faste auspicii pentru ea, văzându-se la conducere cu 3-0 după alte ghemuri câștigate rapid. Cehoaica revine în meci și egalează, după care Alexandra face 5-3 și servește pentru meci, o misiune foarte grea de îndeplinit. Reprezentanta noastră se vede condusă cu 0-40, anulează două mingi de break, dar nu reușește același lucru și pentru a treia și este rândul Safarovei să servească pentru a rămâne în meci. Scenariul se repetă în oglindă până la un punct, cu Alexandra având 0-40, dar cehoaica are puterea de a răsturna situația și astfel se ajunge la 5-5, după care la tiebreak.

După un minibreak al Safarovei, Alexandra întoarce scorul și conduce cu 4-1 și are prima minge de meci la 6-2. Cehoaica anulează cele 4 mingi de meci, dar nu mai are puterea de a mai răspunde contrelor jucătoarei noastre care a închis meciul pe serviciul adversarei.

O victorie mare pentru Alexandra, care îi asigură un salt consistent în clasament, după rezultatele la zi acest salt fiind de 16 poziții. Pe lângă calculele legate de clasament, ea se concentrează pe jocul din optimi unde o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 8 WTA, pe care a învins-o în singura partidă disputată acum 5 ani la Tokyo pe hard.

Alte știri din Tenis de câmp