Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Dulgheru intră pe tabloul principalBogdan Iordache / Mediafax Foto
10 Mai 2015

WTA Roma: Dulgheru intră pe tabloul principal

Alexandra Dulgheru a obținut intrarea pe tabloul principal al Internazionali BNL d'Italia după ce a trecut astăzi în meciul decisiv de ucraineanca Lesia Tsurenko, 59 WTA și favorita numărul 5 a calificărilor. Jucătoarea noastră a luptat aproape două ore și jumătate pentru a-și apropia victoria cu scorul 6-2, 4-6, 6-3, o victorie ce putea să vină mai repede dacă își păstra concentrarea în a doua jumătate a setului secund.

În primul act al partidei Alexandra a rupt echilibrul la scorul de 2-2 și a sprintat spre set cu patru ghemuri consecutive, în cele două pe propriul serviciu nelăsându-i adversarei decât un punct. Ea a pornit în forță și în setul secund, când a ajuns la 4-1 cu două break-uri în față, moment în care totul părea simplu și finalul aproape. La 30-0 pentru Alexandra în ghemul 6 Tsurenko renaște și câștigă 16 dintre următoarele 19 puncte jucate și ia conducerea cu 5-4 la ghemuri. În ghemul 10 Alexandra ratează două șanse de a egala la 5, salvează două mingi de break și set, dar nu și pe a treia și se vede egalată la seturi.

De la șase puncte distanță de câștigarea meciului, Dulgheru este în fața unui decisiv în care Tsurenko are avantajul moral al celei care vine din urmă. Jucătoarea noastră își pune ordine în gânduri și pleacă cu break, pe care îl consolidează apoi, după care dă răspunsul corect la serviciul pierdut în ghemul 4 și rebreak-ul o menține în avantaj, 3-2. Următoarele două ghemuri de serviciu le tratează cu mare atenție și nu mai face nicio greșeală, pentru a închide apoi partida dominându-i serviciul adversarei.

Alte știri din Tenis de câmp