Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: Dulgheru, din calificări în sferturi!AFP / Mediafax Foto
14 Mai 2015

WTA Roma: Dulgheru, din calificări în sferturi!

Un nou meci de senzație reușit de Alexandra Dulgheru ne aduce bucuria primei prezențe românești în sferturile de finală ale turneului Internazionali BNL d'Italia. După ce a eliminat-o în turul anterior pe cehoaica Lucie Safarova, locul 14 WTA, jucătoarea tricoloră clasată pe locul 72 al iererhiei de simplu feminin a trecut astăzi în minim de seturi de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 8 WTA, cu scorul 6-4, 6-3.

Meciul a fost din nou plin de răsturnări de situație. Astfel, după ce rusoaica s-a detașat cu break la 4-1 Alexandra a avut o serie perfectă de 5 ghemuri, fiecare dintre ele având o încărcătură de tensiune aparte, chiar dacă în ultimele trei compatrioata noastră nu a cedat decât trei puncte.

În setul secund Makarova pornește bine și după ce își face serviciul se detașează la 2-0, acesta fiind punctul în care începe o nouă spirală descendentă pentru jocul ei. Alexandra face un rebreak ce o readuce în joc, urmat de patru ghemuri în care eleva antrenorului spaniol Gonzalo Lopez nu îi lasă rusoaicei niciun punct și se vede în situația de a servi pentru meci. La fel ca în meciul de ieri, a închide meciul pe propriul serviciu este uneori o misiune foarte grea și Dulgheru are de unde să mai cedeze un break pentru a-i distruge apoi încă o dată serviciul Makarovei.

După o oră și jumătate de joc Alexandra zâmbește radioasă și o așteaptă acum pe Simona Halep pentru un sfert de finală de poveste la Roma, 100% românesc!

Alte știri din Tenis de câmp