Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Roma: ”Bagel & baguette” cu Pavlyuchenkova, urmează Kontaveit în sferturiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Mai 2017

WTA Roma: ”Bagel & baguette” cu Pavlyuchenkova, urmează Kontaveit în sferturi

Victorie muncită pentru Simona Halep în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul Internazionali BNL d'Italia. Constănțeanca a depășit-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, locul 17 WTA, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-0 după o oră și 39 minute și a pășit în sferturile de finală ale competiției. Este a șaptea victorie a Simonei din tot atâtea întâlniri cu adversara de aceeași vârstă cu ea.

Jucătoare solidă din punct de vedere fizic, Pavlyuchenkova nu a rezistat ritmului impus de campioana noastră și a clacat în momentele importante ale primului set, pe care l-a pierdut după numai 26 de minute. Lucrurile s-au complicat un pic în setul 2, în care rusoaica a început cu un break confirmat apoi pe propriul serviciu, dar Simona a egalat scorul la ghemuri după ce a cedat numai un punct pe lansarea adversarei. O minge simplă trimisă afară la 40-30 pe serviciul ei a complicat ghemul 5 pentru Simona, care a mai ratat alte câteva șanse de a închide ghemul printre care și o dublă greșeală. Pierderea ghemului crește încărcarea nervoasă a constănțencei, iar venirea la bancă a lui Darren Cahill a avut menirea să o redreseze pentru scurt timp, un rebreak și un ghem de serviciu în care a revenit de la 0-30 readucând-o în avantaj. Rusoaica reușește un nou break în ghemul 9 și închide setul pe propriul serviciu, amânând decizia pentru setul al treilea, unul în care Simona a fost de neoprit. Constănțeanca a ”pedepsit-o” pe adversara sa cu un ”bagel” în 25 de minute, un set în care rusoaica nu a avut răspuns la jocul debordant al Simonei.

În sferturile de finală ea o va întâlni pe estonianca în vârstă de 21 de ani Anett Kontaveit, locul 68 WTA, cea care a eliminat-o pe lidera mondială Angelique Kerber în turul secund al competiției și cu care Simona a jucat un singur meci până în prezent, o victorie la Miami în urmă cu două luni.

Alte știri din Tenis de câmp