Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Rio de Janeiro: Irina Begu și Elena Bogdan au trecut în turul secundCosmin Iftode / SportPictures.eu
16 Feb 2015

WTA Rio de Janeiro: Irina Begu și Elena Bogdan au trecut în turul secund

Irina Begu a deschis carnavalul de la Rio pentru jucătoarele românce prezente pe tabloul principal al Rio Open. În primul tur al tabloului de simplu, Irina a întâlnit-o pe australianca Olivia Rogowska (195 WTA) pe care a învins-o fără probleme în numai 70 de minute cu scorul 6-1, 6-3. La cea mai bună clasare a carierei, bucureșteanca de pe locul 34 WTA este cap de serie numărul 2 al tabloului și va întâlni în turul secund pe învingătoarea meciului dintre excentrica americancă Bethanie Mattek-Sands (214 WTA) și muntenegreanca Danka Kovinic (118 WTA).

Ana Bogdan (191 WTA) a fost cea de-a doua româncă ce a disputat partida din primul tur al tabloului de simplu. Pentru jucătoarea născută la Sinaia și venită din calificări, adversară i-a fost americanca Madison Brengle, clasată pe locul 45 WTA și favorita 4 a turneului. Diferența de aproape 150 de locuri de clasament nu a fost vizibilă pe parcursul primului set, în care Ana a cedat serviciul în ghemul 5, dar a revenit cu rebreak și a păstrat egalitatea până la 4-4. În ghemul următor ea a cedat din nou serviciul și a avut două șanse pentru un nou rebreak, însă Brengle a reușit să se impună și să încheie setul pe propriul serviciu. Ana pornește în setul secund decisă să revină pe tabelă și să împingă partida în decisiv, reușind să facă break și să se distanțeze la 3-0. La pauza de bancă, Ana cere intervenția medicului pentru o problemă la spate, după care, vizibil afectată, îi permite lui Brengle să revină la 3-3, moment în care Ana Bogdan a decis să se retragă. Din păcate, ea este nevoită să pună capăt unei serii de meciuri foarte reușite.

În proba de dublu, Elena Bogdan (126 WTA dublu) și americanca Nicole Melichar (122 WTA dublu) au repurtat o primă victorie, cele două trecând de perechea Tatiana Bua (Argentina, 147 WTA) – Andrea Gamiz (Venezuela, 199 WTA) cu scorul 6-2, 7-5.

Alte știri din Tenis de câmp