Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Palermo: Ruse se califică în a doua finală consecutivăFlaviu Buboi / SportPictures.eu
24 Iul 2021

WTA Palermo: Ruse se califică în a doua finală consecutivă

O semifinală de două ore și 59 de minute cu răsturnări de situație, probleme medicale, ambiție și determinare a dus-o pe Elena Gabriela Ruse (137 WTA) în cea de-a doua finală de turneu WTA la interval de două săptămâni. În această seară compatrioata noastră a obținut un succes remarcabil în semifinalele tabloului de simplu la Palermo Ladies Open, turneu WTA250 cu premii în valoare de 235.238 USD, în care a întâlnit-o pe franțuzoaica Oceane Dodin, locul 120 WTA și cap de serie numărul 6 al tabloului.

Ieri, Ruse a trecut în sferturi de italianca Lucia Bronzetti (190 WTA), beneficiară a unui wild card, cu scorul de 6-4, 7-5, în timp ce Dodin a eliminat-o pe Jaqueline Cristian (159 WTA) după un meci-maraton încheiat cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4.

În partida din această seară, Ruse s-a impus cu 6-7 (4), 7-6 (0), 6-1, adversara sa reducând vizibil turația la intrarea în tiebreak-ul setului secund. Asta după ce la jumătatea setului Ruse a cerut intervenția echipei medicale din cauza stărilor de amețeală generate de efortul depus în căldura siciliană. Mâine, în finala turneului, Ruse va juca împotriva principalei favorite, americanca Danielle Collins (44 WTA), după ce în urmă cu două săptămâni a eliminat-o în trei seturi în sferturile de finală de la Hamburg.

Ruse are asigurat un premiu de 13.224 EUR și 180 de puncte de clasament ce o duc pe o nouă cea mai bună poziție a carierei, locul 105 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp