Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Nottingham: Niculescu ratează titlulAFP / Mediafax Foto
15 Iun 2015

WTA Nottingham: Niculescu ratează titlul

Niciun meci al Monicăi Niculescu nu este lipsit de întorsături dramatice, iar o finală de turneu nu putea fi lipsită de o doză de astfel de ”condimente” ce îi fac pe admiratorii sportului alb să trăiască la maxim spectacolul. Dacă meciurile disputate pe parcursul săptămânii trecute în cadrul turneului WTA Aegon Open au avut un final fericit pentru compatrioata noastră, finala jucată astăzi nu a avut același deznodământ.

Adversară i-a fost croata Ana Konjuh, locul 87 WTA, o jucătoare de numai 17 ani care se simte foarte bine pe iarbă, dovadă și ascensiunea în acest turneu în detrimentul unor jucătoare mult mai bine cotate, precum Casey DellAcqua și Alison Riske. Konjuh a reușit să facă o figură frumoasă și la ediția de anul trecut a Wimbledon-ului, când a fost eliminată în turul 3 de Caroline Wozniacki după ce a trecut de calificări și a eliminat în primele două tururi jucătoare experimentate - Marina Erakovic și Yanina Wickmayer.

Începutul de meci ne-a arătat-o pe Monica foarte determinată și după ce își face serviciul, o amendează pe mai tânăra sa adversară la prima minge de break pe care și-a procurat-o. Serviciul este o armă care funcționează perfect pentru ea și chiar dacă primul nu este bun, cu cel de-al doilea reușește să o pună în dificultate pe Konjuh. Ca urmare, un ghem alb o duce la 3-0, însă presiunea sa continuă și la primire. În ghemul 4 compatrioata noastră se vede egalată de la 15-40, apoi irosește o nouă șansă de break cu un retur de rever în fileu, însă nu o ratează și pe următoarea, astfel încât scorul devine 4-0. Totul pare că se năruie pentru croată când Monica încheie un nou ghem alb pe propriul serviciu, însă jucătoarea noastră este ușor relaxată și nu profită de greșelile Anei în ghemul 6, permițându-i să își treacă în cont primul ghem al său în meci. Un nou ghem de serviciu câștigat la 0 folosind serviciul și jocul la fileu pe care îl stăpânește bine îi aduc Monicăi primul set.

Konjuh folosește pauza de bancă pentru a-și ajusta tactica de joc și acest lucru are succes, croata reușind break-ul în ghemul 2 și detașându-se la 3-0 și în baza unor ieșiri neinspirate la fileu ale Monicăi. Lucrurile reintră în normal cu un nou ghem alb al Monicăi, însă Konjuh stă bine la serviciu – mingile lansate de ea au viteze de 190 km/h – și anulează trei mingi de break pentru a duce scorul la 5-2 în favoarea ei. Din dorința de a închide setul și de a intra cu serviciul în setul decisiv, croata forțează returul în câteva rânduri și îi dă o mână de ajutor Monicăi pentru a reduce diferența pe tabelă, apoi nu face față presiunii pe care compatrioata noastră o pune pe serviciul ei și cedează break-ul pentru 5-4. Simțindu-se pe val, Monica forțează ofensiva pe propriul serviciu, dar Konjuh se apără bine și reușește rebreak-ul care împinge meciul în setul decisiv.

Aici diferența a fost făcută în primele două ghemuri: în primul Monica a ratat o minge de break, în timp ce în al doilea adversara sa a fructificat prima șansă ivită. Croata a dus apoi scorul la 3-0 și și-a făcut serviciul în continuare. La 5-2, Monica a căzut total și a cedat un break alb ceea ce a dus la închiderea partidei.

1-6, 6-4, 6-2 după o oră și 50 de minute de joc i-au adus Anei Konjuh trofeul ”Elena Baltacha”, în timp ce Monica acumulează 180 de puncte și primește un cec în valoare de 21.400 USD.

Alte știri din Tenis de câmp