Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Nottingham: Niculescu, fără milă cu RadwanskaBogdan Iordache / Mediafax Foto
14 Iun 2015

WTA Nottingham: Niculescu, fără milă cu Radwanska

Semifinala turneului WTA Aegon Open dotat cu premii de 226.750 USD ce se desfășoară la Nottingham a adus o victorie mare pentru Monica Niculescu în fața jucătoarei clasate pe locul 13 al ierarhiei de simplu, poloneza Agnieszka Radwanska.

Fosta numărul 2 mondial a pornit mai consistent partida și după un prim ghem de serviciu adjudecat cu greu, a reușit break-ul și s-a detașat la 3-0 cu un ghem alb. Jucătoarea noastră a recuperat din handicap și a câștigat la rându-i pe serviciul advers în ghemul 5, dar poloneza a punctat imediat cu rebreak-ul. Detașată apoi la 5-2, principala favorită a tabloului are o cădere și se vede egalată de Monica după ce a irosit două mingi de break și set, dar după ce își face serviciul pune presiune pe cel al compatrioatei noastre și obține break-ul ce îi trece în cont primul set.

Jocul Monicăi capătă asprime și consistență în setul secund când face un break facil în ghemul 3 și irosește cu nonșalanță trei mingi de break și pe următorul ghem de serviciu al polonezei, care revine și ține aproape pe tabelă. Monica este egalată, însă, la 4, dar rebreak-ul îi certifică încrederea în forțele proprii și în mod natural vine și închiderea de set pe propriul serviciu.

Setul decisiv ne arată o cădere constantă în calitatea jocului polonezei, incapabilă să se apropie de închiderea ghemurilor pe propriul serviciu. Loburi, scurte slice căzute imediat după fileu, demi-voleu și mingi în lung de linie pasante, o întreagă panoplie de lovituri au fost prezentate de româncă în acest set în care diferența dintre ea și adversara sa a fost mai mult decât evidentă.

După două ore și un sfert jucate Monica a obținut o victorie categorică cu 5-7, 6-4, 6-0 și a obținut biletul de intrare în prima sa finală pe iarbă.

Din cauza ploii care a afectat cea de-a doua semifinală, meciul decisiv pentru câștigarea Elena Baltacha Trophy, trofeu ce poartă numele fostei tenismene britanice decedate anul trecut la vârsta de 30 de ani după ce a pierdut lupta cu cancerul, a fost amânat pentru mâine. Adversara Monicăi va fi croata Ana Konjuh, locul 87 WTA, cea care a învins-o în această seară pe americanca Alison Riske, locul 48 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp