Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Nottingham: Monica a jucat un nou thriller pe iarbăAFP / Mediafax Foto
10 Iun 2015

WTA Nottingham: Monica a jucat un nou thriller pe iarbă

Monica Niculescu arată o formă deosebită la începutul sezonului pe iarbă. Astăzi compatrioata noastră a muncit trei ore pentru o nouă victorie pe tabloul de simplu al Aegon Open de la Nottingham, repurtată  împotriva jucătoarei din Belarus Olga Govortsova, clasată pe locul 127 WTA. Scorul meciului a fost 2-6, 7-5, 7-5 și Monica a obținut dreptul de a juca în sferturile de finală ale turneului.

După un prim set în care nu a reușit să câștige niciunul dintre cele 4 ghemuri în care a servit, jucătoarea noastră a recuperat de la 2-5 în setul secund și a salvat 5 mingi de meci pentru a egala situația la seturi după cinci ghemuri câștigate consecutiv.

Decisivul a avut aceeași desfășurare rocambolescă: după un break în startul setului ce îi oferea Monicăi un avantaj ce părea decisiv, Govortsova recuperează handicapul în ghemul 8. Un rebreak o aduce pe Niculescu în postura de a servi pentru meci, dar jucătoarea din Belarus anulează două mingi de meci ale compatrioatei noastre și egalează la 5. A fost momentul în care Monica a apăsat pe accelerație, a făcut un break alb după care a închis meciul cu un ghem de serviciu adjudecat la 15.

În sferturi, ea va întâlni învingătoarea dintre portoricana Monica Puig, locul 89 WTA, și britanica de origine australiană Johanna Konta, locul 147 WTA, jucătoare intrată pe tabloul principal cu un wild-card oferit de organizatori, învingătoare în primul tur a favoritei 7, slovaca Magdalena Rybarikova, locul 57 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp