Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Eastbourne: Niculescu, un nou rollercoasterMircea Rosca / SportPictures.eu
25 Iun 2017

WTA Eastbourne: Niculescu, un nou rollercoaster

Tot astăzi a intrat în concurs Monica Niculescu, slătineanca clasată pe locul 50 WTA reamintindu-ne încă o dată de ce o admirăm ca jucătoare. Având-o ca adversară pe Miriana Lucic-Baroni, croata clasată pe locul 24 WTA, Monica ne-a purtat din nou prin întregul spectru de sentimente și ne-a făcut cadou o victorie de poveste.

Detașată la 4-1 cu break în primul set, Monica a salvat trei mingi de break ce o puteau duce pe adversara sa la 4-5 și a reușit să facă hold-ul, pentru ca apoi să pună capăt primului act cu un break alb. Scenariul s-a repetat în mare parte în actul secund, când slătineanca avea 5-2, însă Lucic-Baroni a dat drumul la joc și cu un forehand devastator și 11 puncte consecutive a egalat la 5 apoi a continuat seria de ghemuri câștigate împingând partida în decisiv. Aici croata a început promițător cu un break, dar Monica a trecut peste toate obstacolele, în primul rând peste vântul în rafale care a afectat tot cursul jocului, și a bifat rebreak-ul. La 3-3 Lucic-Baroni a rupt din nou serviciul Monicăi și l-a consolidat cu un ghem de serviciu, punând-o pe compatrioata noastră în situația de a servi pentru a rămâne în meci. Mai mult decât atât, slătineanca a trebuit să salveze o minge de meci la 30-40 și a făcut-o cu un pic de noroc, acela fiind punctul de inflexiune ce a decis soarta jocului. Imediat a reușit cele două puncte ce au dus-o la 4-5, pentru ca apoi să închidă partida și pe fondul unor probleme medicale ale adversarei.

Monica pășește, astfel, în turul 2 după o partidă de două ore și 19 minute încheiată cu scorul 6-4, 5-7, 7-5. În șaisprezecimi ea o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova, cea care la revenirea în circuit după nefericitul incident din luna decembrie a anului trecut, atunci când a fost atacată cu un cuțit în propria casă de un răufăcător.

Alte știri din Tenis de câmp