Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Montreal: Halep revine și se califică en fanfareRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Iul 2016

WTA Montreal: Halep revine și se califică en fanfare

Sferturile de finală ale probei de simplu din cadrul Rogers Cup i-au adus Simonei Halep ca adversară o jucătoare cu care constănțeanca a împărțit până astăzi victoriile. Rusoaica Svetlana Kuznetsova, locul 11 WTA, și-a obținut locul în ierarhia circuitului grație forehand-ului său exploziv și a jocului în forță pe care îl practică, ajutată fiind și de conformația sa fizică.

Cu aceeste atuuri a dominat începutul de partidă în care s-a detașat la 4-0 fără ca Simona să găsească breșa în jocul solid al adversarei sale. Venirea la bancă, după primele trei ghemuri, a lui Darren Cahill nu a produs imediat schimbarea, iar Simona a fost nevoită să cedeze cu 6-3 primul set, chiar dacă recuperase un break ce o apropiase la 5-3 și avea serviciul.

Setul secund aduce o schimbare radicală în jocul prestat, Simona sporește acuratețea loviturilor și ia sub control cursul jocului. Punând accent pe reverul rusoaicei, alternează colțurile și o forțează pe Kuznetsova să greșească. În același timp, îi oferă rusoaicei mai puține șanse de a lovi apăsat, din poziții confortabile, cu dreapta sa explozivă și încheie setul cu 6-1 și un raport extraordinar al greșelilor neforțate: doar 2 într-un set cu 38 de puncte, în timp ce adversara sa a contabilizat 16 greșeli.

Revenit la bancă în pauza dinaintea setului decisiv, Cahill o menține alertă pe campioana noastră, care continuă seria ghemurilor câștigate până la 5-0. Cu un serviciu dezarmant la un moment dat, punctând inteligent și cu serviciul 2, Simona își permite un moment de relaxare înainte de a pune capăt partidei după aproape 100 de minute cu 3-6, 6-1, 6-1.

Printre marile câștiguri înregistrate în această seară se numără și faptul că Simona și-a ținut în frâu emoțiile în momentele tensionate din startul partidei. Este un semn pozitiv, de maturizare, ce o va ajuta să își echilibreze prestația în meciurile cu încărcătură. Cu victoria de astăzi, constănțeanca a adunat punctele necesare pentru a o devansa în clasament pe Agnieszka Radwanska, iar în cazul calificării în ultimul act al competiției va trece pe locul 3 WTA, depășind-o și pe Garbine Muguruza. Misiunea nu este una ușoară, în semifinale cel mai probabil o va întâlni pe germanca Angelique Kerber, locul 2 WTA, favorită în partida din sferturi contra rusoaicei de 19 ani Daria Kasatkina, locul 33 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp