Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Montreal: David îl învinge din nou pe GoliatMustafa Yalcin / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures
09 Aug 2018

WTA Montreal: David îl învinge din nou pe Goliat

Într-o nouă confruntare titanică de peste trei ore, Simona Halep a obținut o victorie ce a sleit-o de puteri în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, locul 28 WTA.

Partida contând pentru turul secund al Rogers Cup, turneu de categoria WTA Premier 5 cu premii totale în valoare de 2.820.000 USD, a început noaptea trecută și a fost întreruptă de ploaie la scorul de 4-3 pentru rusoaică după câte două break-uri făcute de fiecare combatantă.

Restartul partidei a arătat-o pe Simona mult mai sigură la serviciu și după două ghemuri albe pe propria lansare a venit și break-ul ce îi oferea șansa de a închide setul pe propria lansare. Pavlyuchenkova s-a trezit brusc și și-a regăsit returul exploziv pe lansările mai slabe ale Simonei ducând decizia în tiebreak, unde constănțeanca a avut prima șansă de a închide setul la 6-5, apoi la 7-6 a servit, dar a priedut ambele puncte pe propriul serviciu și în cele din urmă s-a impus cu 11-9.

În actul secund s-a mers cap la cap până la 4-4, moment în care Pavlyuchenkova a atacat necruțător serviciul Simonei și a reușit break-ul, urmat de hold-ul ce a trimis partida în set decisiv.

Început cu break de Pavlyuchenkova, actul a fost o cursă de urmărire a constănțencei pentru anularea handicapului, obiectiv îndeplinit în ghemul 8. Sleite de puteri, ambele jucătoare apelează la resurse nebănuite de energie și scorul avansează până la 6-5 pentru Simona, moment în care rusoaica adaugă salbei de peste 60 de greșeli neforțate alte câteva și partida se încheie cu scorul de 7-6 (9), 4-6, 7-5 în favoarea liderului mondial.

Cum ploaia a dat peste cap programul turneului, Simona este obligată să joace la numai câteva ore distanță partida din optimile de finală contra americancei Venus Williams, locul 14 WTA, cea care a trecut după un meci foarte echilibrat de Sorana Cîrstea, scorul întâlnirii fiind 7-6 (4), 6-4.

Alte știri din Tenis de câmp