Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Montreal: Al treilea trofeu al anului pentru HalepAlexandru Dobre / Mediafax Foto
31 Iul 2016

WTA Montreal: Al treilea trofeu al anului pentru Halep

Simona Halep încheie o lună fastă a carierei sale cu al doilea trofeu cucerit în interval de două săptămâni. După ce la București și-a trecut în cont al treisprezecelea trofeu, astăzi a învins la Montreal pentru a paisprezecea oară în cele 22 de finale pe care le are la activ.

Partida contra americancei Madison Keys, locul 12 WTA, nu a fost cea mai reușită a constănțencei, dar experiența sa și contribuția evidentă a antrenorului Darren Cahill au făcut diferența. Succesul a venit după 75 de minute și două seturi cu scenarii diferite, scorul final fiind 7-6 (2), 6-3. P

rima parte a meciului a fost marcată de jocul mai bun la retur decât la serviciu al ambelor jucătoare, drept urmare 8 dintre cele 12 ghemuri disputate au fost break-uri. Simona a avut în două rânduri șansa de a servi pentru închiderea setului, dar de fiecare dată Keys a câștigat la zero și a rămas în set. La rândul său, americanca a comis greșeală după greșeală și a ajuns la 27 la capătul unui set adjudecat la tiebreak de Simona. Cu doar o lovitură câștigătoare față de 14 ale adversarei sale, Simona a compensat cu un joc exact la retur, exasperând-o pe Keys cu abilitatea sa de a returna în teren toate mingiile aruncate în colțurile terenului. Americanca nu a avut câștig de cauză în raliurile lungi și se pare că a dezvoltat o relație specială cu fileul, care a reținut o mulțime de lovituri de forehand ale acesteia.

În actul secund Simona își regăsește siguranța serviciului și reușește hold-ul pe toate lansările sale. Mai mult decât atât, în al doilea ghem ea a convertit singura minge de break înregistrată în set și păstrând cu siguranță avantajul, a pus capăt partidei cu ghem de serviciu în care a revenit de la 0-30.

Astfel, după ce anul trecut s-a retras în finala cu Belinda Bencic, Simona izbutește să se încoroneze la Montreal la 40 de ani de la o altă victorie istorică a unei românce, Nadia Comăneci și al său traseu olimpic perfect rămânând în memoria iubitorilor sportului de pe toate continentele.

Constănțeanca primește 900 de puncte și un cec de 497.700 USD, iar de luni se va găsi pe locul 3 al ierarhiei tenisului profesionist feminin.

Alte știri din Tenis de câmp