Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Miami: Victorie de senzație pentru NiculescuAlexandru Dobre / Mediafax Foto
23 Mar 2019

WTA Miami: Victorie de senzație pentru Niculescu

În turul secund al probei de simplu de la Miami Open, turneu Premier Mandatory cu premii totale de 9.035.428 USD, Monica Niculescu a oferit o victorie entuziasmantă suporterilor români eliminând după un meci de trei seturi pe spanioloaica Garbine Muguruza, cap de serie numărul 20 al tabloului, scorul stabilit după un maraton de două ore și 54 de minute fiind de 7-6 (0), 4-6, 6-2.

Muguruza s-a adaptat cu greu stilului de joc al slătinencei și primul set a fost unul în care s-a câștigat mai mult la retur, 10 dintre cele 12 ghemuri disputate fiind câștigate contra serviciului. În schimb, tiebreak-ul a fost controlat integral de  Monica, spanioloaica fiind iritată de alternanța loviturilor și ”abuzul” de scurte ce i-au măcinat genunchii.

După un start bun în actul secund, Monica își pierde din consistența jocului și predă ștafeta adversarei sale, care profită și crește calitatea loviturilor închizând setul în favoarea ei.

O pauză de vestiar luată de Monica îi afectează concentrarea jucătoarei iberice, compatrioata noastră intrând abrupt în decisiv și ducând scorul la 5-1, apoi în ghemul 7 Muguruza salvează trei mingi de meci. În ghemul următor, Monica își permite să facă spectacol la a patra minge de meci, însă serviciul din mână nu a fost precis, iar serviciul 2 ratat i-a permis adversarei să spere, dar deznodământul nu a întârziat să apară.

După alte două puncte câștigate, Niculescu provoacă una dintre surprizele zilei și trece în turul al treilea, cel al șaisprezecimilor de finală, în care o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki, locul 13 WTA și cap de serie cu același număr.

Alte știri din Tenis de câmp