Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Miami: Roller-coaster spre semifinaleRecep Sakar / Anadolu Agency /ABACAPRESS /SportPictures.eu
27 Mar 2019

WTA Miami: Roller-coaster spre semifinale

Simona Halep și-a dus suporterii de la agonie la extaz în partida din sferturile de finală ale probei de simplu din cadrul Miami Open în care a întâlnit-o pe chinezoaica Qiang Wang, locul 18 WTA. O oră și 38 de minute de tenis în care constănțeanca ne-a trecut prin toate stările sufletești s-au încheiat cu o victorie ce o duce la un pas de revenirea pe primul loc al ierarhiei mondiale, dar desfășurarea meciului din această seară va persista în amintirea fanilor ei.

Un început de meci ciudat, mai degrabă caracteristic partidelor disputate de Monica Niculescu, a adus cinci break-uri în primele 6 ghemuri disputate, Simona reușind singurul hold. Scenariul s-a schimbat și după ce fiecare parte și-a făcut serviciul, compatrioata noastră a închis cu 6-4 primul act manifestând totuși o stare de nervozitate în joc, comunicată într-un on-court coaching antrenorului Daniel Dobre.

În partea a doua a jocului Simona continuă prestația bună și deschide cu break, dar după un ghem de serviciu cedat la mare luptă intră într-o spirală descendentă și pierde ghem după ghem, văzându-se condusă cu 5-1 la capătul unei serii de 10 puncte pierdute consecutiv. A fost punctul cel mai jos al prestației sale și când toată lumea se pregătea de un set decisiv, Simona a decis că este momentul să închidă partida în minim de seturi. A trecut la conducerea jocului, a variat loviturile, a forțat-o pe adversară să găsească finalizări neinspirate și după 12 puncte consecutiv câștigate s-a apropiat la 4-5. Servind pentru rămânerea în set, ea a revenit de la 0-40 și cu cinci puncte consecutive a egalat tabela, moment în care numele învingătoarei a devenit foarte clar. Un break la 15 a adus-o în situația de a servi pentru meci și a convertit prima șansă pe care și-a construit-o stabilind scorul final la 6-4, 7-5.

În semifinale Simona va juca împotriva învingătoarei partidei dintre cehoaicele Karolina Pliskova (7 WTA) și Marketa Vondrousova (59 WTA), iar accederea în finală îi va asigura punctele necesare revenirii pe primul loc în ierarhia WTA.

Alte știri din Tenis de câmp