Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Miami: Niculescu trece în sferturi la dubluBogdan Iordache / Mediafax Foto
31 Mar 2015

WTA Miami: Niculescu trece în sferturi la dublu

Monica Niculescu și rusoaica Alexandra Panova au întâlnit în faza optimilor de finală ale probei de dublu a Miami Open pe favoritele numărul 4 ale întrecerii, perechea formată din Su-Wei Hsieh (Taiwan) / Flavia Pennetta (Italia).

Monica și Alexandra au început curajos și au semnat primul break în ghemul 2 al partidei, dar mult mai experimentatele adversare au contracarat imediat avantajul și au continuat cu o serie de alte trei ghemuri consecutive. Cu un ghem de serviciu făcut, perechea româno-rusă s-a apropiat la un break în spatele adversarelor, însă nu îl pot bține și, mai mult, cedează din nou serviciul în ghemul 9 și implicit și setul.

Actul secund are o cu totul altă desfășurare, Monica și Alexandra punând presiune pe adversare și detașându-se la un incredibil 5-0. Speriate, parcă, de dimensiunea scorului, cele două intră în transă și în următoarele 3 ghemuri reușesc numai 3 puncte din cele 15 jucate și le permit adversarelor să se apropie la 5-3. În plus, în ghemul următor, pe serviciul lor, au trăit emoțiile punctului decisiv, dar până la urmă au retsbilit egalitatea la seturi.

Supertiebreak-ul a fost o nouă poveste rocambolescă, cu Hsieh-Pennetta făcând dublu minibreak și detașându-se la 4-1, apoi cu Monica și Alexandra revenind la 4-4, după care egalitatea a persistat până la 9-9, moment în care oricare dintre cele două părți puteau deveni învingătoare. Cu un plus de mobilizare, Monica și Alexandra au luat punctele decisive și au închis meciul după 85 de minute cu scorul 3-6, 6-3, 11-9 și vor juca în sferturi contra perechii cehe Andrea Hlavackova / Lucie Hradecka, favoritele numărul 9 ale turneului.

Alte știri din Tenis de câmp