Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Miami: Halep accede în sferturile de finalăRecep Sakar / Anadolu Agency /ABACAPRESS /SportPictures.eu
26 Mar 2019

WTA Miami: Halep accede în sferturile de finală

Victorie de moral pentru Simona Halep în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul Miami Open, turneu Premier Mandatory cu premii totale de 9.035.428 USD. În fața unei adversare pe care a învins-o în ultimele trei partide, campioana noastră a avut ocazia de a-și regla jocul după partida complicată din turul anterior în care a dispus în trei seturi de Polona Hercog. Noaptea trecută Simona a depășit-o în minim de seturi pe Venus Williams, jucătoare clasată pe locul 43 WTA, mult mai greu decât lăsa să se întrevadă startul de meci.

După două ghemuri în care singurul punct al său a fost o greșeală neforțată a Simonei, Venus a început să dea consistență jocului ei în pofida carențelor în deplasare și a loviturilor reținute datorate problemelor la brațul drept. Un rebreak și un hold în care a revenit de la 0-40 a dat impresia că americanca a avut doar un start mai poticnit, dar Simona nu a lăsat jocul din mână și și-a conservat avantajul unui break cu un ghem alb de serviciu. Ea repetă prestația pe propria lansare în ghemul 8, apoi închide setul la prima șansă construită pentru ca în setul secund să se distanțeze rapid la 4-1 după cinci ghemuri în care s-au câștigat doar două puncte la retur. Cum finalul de meci era aproape, Venus a încercat să revină pe tabelă, dar Simona a făcut, mai greu, ce-I drept, cele două hold-uri de care a avut nevoie și a pus capăt partidei.

6-3, 6-3 după 73 de minute este scorul ce i-a deschis poarta Simonei către sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe chinezoaica Qiang Wang, locul 18 WTA. Cele două jucătoare s-au întâlnit o singură dată în circuitul profesionist, anul trecut la Indian Wells, Simona obținând o victorie în două seturi, 7-5, 6-1.

Alte știri din Tenis de câmp