Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Țig intră în optimiSilvia Ilie / Mediafax Foto
02 Mai 2016

WTA Madrid: Țig intră în optimi

Ziua și victoria pentru Patricia Țig pe tabloul principal al turneului Mutua Madrid Open. După ce ieri a eliminat-o în set decisiv pe rusoaica Daria Kasatkina (32 WTA), jucătoarea tricoloră clasată pe locul 134 WTA și venită din calificări a comis o nouă minune în fața americancei Sloane Stephens, locul 21 WTA și cap de serie numărul 16. Meciul de astăzi a durat numai o oră și un sfert, Patricia ieșind din arenă cu zâmbetul pe buze când tabela indica scorul de 6-2, 6-3 în favoarea sa.

Gălățeanca a pornit partida ca din pușcă, cu trei mingi de break dintre care a convertit-o pe a doua, apoi și-a apărat cu succes avantajul pe tabelă pentru ca în ghemul 7 să rupă din nou serviciul americancei și să închidă apoi setul cu propriul serviciu.

Scenariul setului doi este aproape identic, cu break în debut pentru Țig, dar cu Stephens mai incisivă în căutarea recuperării handicapului. Tricolora s-a apărat eficient și a anulat americancei patru mingi de break, pentru a închide partida cu un nou ghem pe serviciul adversarei.

Victoria de astăzi îi asigură 120 de puncte pe lângă cele 30 obținute din calificări, propulsând-o în clasamentul neoficial live al WTA pe locul 113, aproape de cel mai bun loc ocupat în carieră, 110. În turul 3, cel al optimilor de finală, Patricia va juca cu o altă americancă, Madison Keys, locul 25 WTA, jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o până în prezent.

Alte știri din Tenis de câmp