Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Halep, regina de la Caja MagicaMircea Rosca / SportPictures.eu
07 Mai 2016

WTA Madrid: Halep, regina de la Caja Magica

Simona Halep a ridicat deasupra capului primul trofeu al acestui an după un meci fără istoric contra slovacei Dominika Cibulkova, locul 38 WTA. De 80 de minute a avut nevoie campioana noastră pentru a se impune cu 6-2, 6-4 și a încheia un turneu de referință pentru ea.

Fără a avea adversare din top 10, Simona a reușit un parcurs de constanță în care a cedat un singur set în fața Irinei Begu, în rest obținând succese în minim de seturi. La capitolul câștiguri, compatrioata noastră trece constanța în joc, serviciul de calitate, disponibilitatea la efort și mobilitatea regăsită, precum și acuratețea loviturilor.

În meciul de astăzi, de exemplu, Simona a comis numai 10 greșeli neforțate, trecându-și în cont 20 de lovituri direct câștigătoare, iar serviciul cu acuratețe de 71% pentru prima lansare i-a adus 4 ași.

Astfel, la doi ani după finala pierdută în fața Mariei Sharapova, Simona câștigă proba de simplu a Mutua Madrid Open și pune capăt unei perioade mai puțin faste pentru a aborda cu alt aplomb campania ce include turneele de la Roma și Roland Garros.

Un cec de 912.900 EUR se adaugă celor 1.000 de puncte ce îi asigură revenirea pe locul 5 al ierarhiei WTA și ascensiunea pe locul 6 în Race to Singapore. Urmează Roma, cu bye în primul tur și cu învingătoarea dintre Sabine Lisicki și Daria Gavrilova ca adversară în turul secund.

Alte știri din Tenis de câmp