Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Halep, protagonista primei surprizeBogdan Iordache / Mediafax Foto
03 Mai 2015

WTA Madrid: Halep, protagonista primei surprize

Debut neașteptat pentru Simona Halep la Mutua Madrid Open. Numărul 2 mondial a cedat în două seturi cu scorul 7-6 (6), 6-3 în fața franțuzoaicei Alize Cornet, locul 28 WTA, o jucătoare ce a arătat un joc consistent pe ambele faze, ofensivă și defensivă.

Acest lucru s-a văzut din debutul partidei, unul în care ambele jucătoare au reușit să își facă serviciul fără ca acesta să fie contestat prea mult de adversară, și astfel s-a ajuns la scorul de 4-4. De aici jocul capătă o doză de suspans. Cornet face prima dublă greșeală în cel mai delicat moment al setului și îi face cadou Simonei break-ul în ghemul 9. Constănțeanca servește pentru set, iar adversara sa încearcă să o surprindă cu lovituri variate. Încearcă o scurtă, dar nu reușește, iar Simona greșește la rândul ei când scoate un cros în aut, dar apasă apoi pe un lung de linie și are minge de set. Urmează un punct jucat bine pe serviciul 2, dar un forehand din mișcare al Simonei este prea lung și se ajunge la egalitate. Cornet respiră ușurată și face două puncte neașteptate ce îi aduc rebreak-ul. O nouă scurtă slice îi aduce un punct franțuzoaicei care revine apoi de la 0-15 la 40-15, dar Simona dă încă o dată o lecție de tactică și anulează prima minge de 6-5 a adversarei. A doua este fructificată de aceasta după un ”stânga-dreapta” cu venire la fileu. Darren Cahill vine la banca Simonei la pauză și încearcă să îi consolidează încrederea pe final de set. În ghemului 12 Cornet speculează reverul Simonei și întoarce la 15-30, dar constănțeanca se mobilizează și cu trei puncte consecutive amână decizia pentru tiebreak. Aici adversara sa pornește cu stângul, a doua sa dublă greșeală aducând primul minibreak. Din păcate, Simona pierde ambele servicii și o repune în avantaj pe Cornet, ulterior se ajunge la 4-4 după un serviciu pierdut al franțuzoaicei. Aici are loc un punct poate decisiv în curgerea jocului în care forehand-ul Simonei este un pic prea lung în condițiile în care avea toată partea de teren liberă. În loc să intre la serviciu cu posibilitatea de a câștiga tiebreak-ul, Simona pleacă de la 4-5 și întoarce la 6-5. Cornet își face și ea serviciile, după care Simona face dublă greșeală și Cornet își trece în cont primul set.

Setul secund debutează în aceeași notă de echilibru, dar în ghemul 5 situația se schimbă. Cornet urcă la fileu, este în continuare agresivă pe serviciul Simonei și foarte repede apar trei mingi de break. Simona recuperează două dintre ele, dar pune capăt ghemului cu un rever în fileu la încercarea de a trimite un lung de linie. Pe serviciul franțuzoaicei, numărul 2 mondial revine de la 40-0 cu trei puncte jucate inteligent, Cornet ia avantaj, dar Simona arată că încearcă să schimbe ceva în jocul ei și egalează din nou după un punct în care reverul a funcționat cum trebuie. O nouă scurtă și Cornet face 4-2, după care urmează un prim ghem pe care Simona îl câștigă mai lejer. Un set și un break pentru Cornet, un handicap care o mobilizează pe campioana noastră. Ea dictează ritmul jocului în startul ghemului 8, Cornet revine grație serviciului și face 5-3. La acest moment Simona are 33 de greșeli neforțate în comparație cu cele 23 ale franțuzoaicei și servește pentru a rămâne în meci, misiune dificilă în fața adversarei sale care a arătat că știe să se apere, nu numai să atace. Pe contrele sale, Simona se vede pusă în situația de a anula o minge de meci și o face, dar nu reușește să găsească răspunsul corect și la cea de-a doua.

După o oră și 50 de minute de joc favorita numărul 2 a turneului este eliminată și are acum timp să revizuiască problemele ivite până săptămâna viitoare, la turneul de la Roma.

Alte știri din Tenis de câmp