Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Halep fără emoții, Begu câștigă în decisivMihaela Bobar / SportPictures.eu
01 Mai 2016

WTA Madrid: Halep fără emoții, Begu câștigă în decisiv

Ziua româncelor la Mutua Madrid Open s-a încheiat cu patru victorii din cinci meciuri. Favorita numărul 6 a tabloului de simplu de la Mutua Madrid Open, Simona Halep (7 WTA) a trecut în mai puțin de o oră de japoneza Misaki Doi (45 WTA). Aflată într-o bună dispoziție de joc, constănțeanca a etalat un joc complet în primul set și i-a pus adversarei probleme la care nu a găsit răspuns. Mobilitatea și mingiile înalte pe reverul jucătoarei de mână stângă i-au adus primele 6 ghemuri în numai 23 de minute, Simona prelungind seria cu încă două în actul secund. A fost momentul în care campioana noastră a scăzut ritmul și pe fondul acestei căderi japoneza a reușit trei ghemuri nesperate și greu de prevăzut până la acel moment. Venirea lui Darren Cahill la bancă a readus-o pe Simona în starea anterioară de agresivitate în joc și constănțeanca a închis jocul după 58 de minute cu scorul 6-0, 6-3.În turul 2, Simona o va întâlni pe italianca Karin Knapp (72 WTA), pe care a întâlnit-o o singură dată și a învins-o anul trecut la Australian Open.

În ultimul meci al româncelor, Irina Begu (35 WTA) a trecut de canadianca Eugenie Bouchard (46 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-4 după două ore și jumătate de joc. Irina a avut o revenire importantă de la 0-3 și 1-4 în primul set, încheind setul după o suită de cinci ghemuri consecutive, însă Bouchard nu a mai repetat greșelile și în actul secund, păstrând până la final avantajul break-ului obținut în ghemul 2. Setul decisiv a fost echilibrat, cu toate că Irina se detașase la 2-0, Bouchard revenind însă imediat cu rebreak după ce Irina a avut minge de 3-0. Pe măsură ce oboseala se instala, cea mai puternică mental a fost Irina, compatrioata noastră accelerând în ghemul 10 și încheind partida la prima șansă pe care și-a construit-o. În turul secund Irina o va întâlni pe Garbiñe Muguruza, locul 4 WTA și favorita numărul 3 a tabloului, spanioloaica având două victorii în meciurile cu jucătoarea tricoloră, ambele pe teritoriu românesc: în 2012 la BCR Open Ladies și în 2015 la Galați în partida de Fed Cup câștigată de România în fața Spaniei.

Alte știri din Tenis de câmp