Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Cîrstea provoacă surpriza, Niculescu iese prematurCosmin Iftode / SportPictures.eu
01 Mai 2016

WTA Madrid: Cîrstea provoacă surpriza, Niculescu iese prematur

După victoria Patriciei Țig, ziua româncelor la Mutua Madrid Open a continuat cu un duș rece, pe partea superioară a tabloului Monica Niculescu (31 WTA) fiind învinsă în minim de seturi de americanca venită din calificări Louisa Chirico (131 WTA).

După o oră și 35 de minute, Chirico a eliminat-o pe compatrioata noastră cu 7-5, 6-1, Monica având mari probleme în a-și converti serviciul, din șase ghemuri de serviciu în primul set, slătineanca câștigând doar două. După eliminarea prematură de la dublu, Monica iese rapid și la simplu, ea acumulând 10 puncte și un cec de 13.250 EUR.

O nouă surpriză plăcută vine de la Sorana Cîrstea. Posesoară a unui wild-card, târgovișteanca clasată pe locul 131 WTA a trecut în minim de seturi de fosta lideră mondială Jelena Jankovic (23 WTA). Cele două s-au aflat pentru a șaptea oară față în față, scorul întâlnirilor fiind egal până astăzi, cu Sorana având avantaj 2-1 la meciurile disputate pe zgură.

Tricolora a controlat bine partida pe care a încheiat-o cu 6-4, 6-3 după 80 de minute, dovedind că stă bine la capitolul concentrare în ghemul 10, când a fost egalată după ce avea două mingi de set, dar a revenit și a închis setul la avantaj. În partea a doua a meciului, Sorana a revenit în două rânduri cu rebreak și după ce a egalat la 3 a sprintat spre finalul setului și al meciului câștigând trei ghemuri în care a cedat doar trei puncte.

În turul 2, Sorana o va întâlni pe muntenegreanca Danka Kovinic (47 WTA), cea care a trecut în turul inaugural de favorita numărul 7, italianca Roberta Vinci.

Alte știri din Tenis de câmp