Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Cîrstea continuă ascensiunea spre top 100Silvia Ilie / Mediafax Foto
04 Mai 2016

WTA Madrid: Cîrstea continuă ascensiunea spre top 100

Alimentată cu încredere, Sorana Cîrstea a obținut aseară o nouă victorie și completează careul de jucătoare românce prezente în faza optimilor de finală ale Mutua Madrid Open. Jucătoarea originară din Târgoviște și actualmente pregătită de Marius Comănescu a provocat o nouă surpriză prin eliminarea muntenegrencei Danka Kovinic (52 WTA) în turul secund al competiției.

Ca și în meciul contra Jelenei Jankovic, compatrioata noastră clasată pe locul 127 WTA a trecut în minim de seturi de adversara sa, scorul după aproape 80 de minute de joc fiind 6-3, 7-5 în favoarea sa. Cele două se mai întâlniseră până ieri în două rânduri împărțindu-și victoriile, Kovinic repurtând-o pe prima 6-1, 7-5 la Osprey, SUA, în 2015, iar Sorana 6-1, 6-2 la Rio de Janeiro în luna februarie a acestui an.

Și meciul de aseară părea că se îndreaptă către un final cu seturi scurte, după ce Sorana s-a detașat la 5-0 în prima parte, însă muntenegreanca a revenit până la 5-3 cu un break alb. Compatrioata noastră nu a lăsat să-i scape cea de-a doua șansă de a închide setul pe propriul serviciu și a fost rândul ei să își treacă în cont un ghem la zero.

Jocul s-a complicat în a doua sa parte, Sorana fiind egalată după ce a obținut break-ul în ghemul 3, apoi detașată la 5-4 și cu minge de meci pe propriul serviciu a fost nevoită să reia lupta pentru a câștiga un nou break în ghemul 11, pentru ca în ghemul 12 să nu mai rateze a două șansă de a închide partida.

În optimi, Sorana o va avea ca adversară pe germanca Laura Siegemund (44 WTA), în cazul unei victorii urmând să reintre între primele 100 de jucătoare ale lumii.

Alte știri din Tenis de câmp