Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Madrid: Begu pune punct în sferturiAFP / Mediafax Foto
07 Mai 2015

WTA Madrid: Begu pune punct în sferturi

Sferturile de finală ale Mutua Madrid Open a fost capătul de linie pentru Irina Begu, învinsă în această seară cu scorul de 7-5, 6-3 de favorita numărul 4 a competiției, cehoaica Petra Kvitova.

După un schimb de break-uri în debutul meciului, fiecare dintre cele două combatante se concentrează pe propriul serviciu. Bazându-se pe un serviciu solid, Kvitova este cea care deschide drumul în set, în timp ce Begu răspunde cu aceeași monedă și în plus se bazează pe o construcție inteligentă a punctului pentru a anula avantajul luat de adversara sa. Jucătoarea noastră clachează însă în ghemul 12. După ce conduce cu 30-15, Irina îi oferă trei puncte gratuite Kvitovei cu mingi trimise puțin în afara liniei de tușă și cehoaica închide primul set în favoarea ei.

În partea a doua a meciului, Begu pornește ezitant și Kvitova nu iartă nimic. La 3-0 pentru cehoaică, Adrian Cruciat vine la banca Irinei și o relansează în meci după câteva sfaturi ce îi sporesc elevei sale agresivitatea în joc. Primele semne se văd imediat: Irina reușește în ghemul de serviciu un lung de linie curajos, o zvâcnire ce îi aduce un winner la mult timp după ultima lovitură câștigătoare anterioară. La 40-30 face însă a doua dublă greșeală din meci și în loc de 3-1 se merge la avantaj. Un lung de linie după un cros al Kvitovei care a scos-o mult afară o aduce în avantaj, apoi închide cel mai lung ghem al meciului și rămâne la un break distanță de Kvitova. Cehoaica încheie rapid conturile pe propriul serviciu, apoi, pe propriul serviciu, Irina arată o creștere în joc, practic o revenire la nivelul etalat în primul set. Dar Kvitova rulează la turație maximă și face 5-2. În ghemul 8, la 40-40 Irina face o nouă dublă greșeală și îi pune pe tavă Kvitovei prima minge de meci; cu un forehand în fileu i-o dă pe a doua, dar revine de fiecare dată. Un aut mic o face pe eleva lui Adrian Cruciat să țipe iritată că a cedat al treilea ”match point”, iar de aici întoarce și are avantaj. Irosește șansa de ghem tot cu un aut, însă Kvitova îi întoarce favorurile și încheie cel mai lung ghem al meciului cu două mingi trimise în aut. Cehoaica revine la serviciu și este de neclintit, terminând meciul cu un ghem alb.

Rămasă ultima reprezentantă a României în proba de simplu, Irina o părăsește după ce a acumulat 215 puncte de clasament și un cec de 100.315 EUR. Cu aceste puncte, ea va face un salt de 6 poziții în clasamentul WTA și va ocupa de luni cea mai bună poziție din palmaresul său, locul 31.

Alte știri din Tenis de câmp