Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Luxemburg: Niculescu, regină la simpluAlexandru Dobre / Mediafax Foto
22 Oct 2016

WTA Luxemburg: Niculescu, regină la simplu

La a treia încercare, Monica Niculescu cucerește trofeul BGL BNP Paribas Luxembourg Open după un meci entuziasmant contra cehoaicei Petra Kvitova, ocupantă a locului 11 WTA. Alte două finale pierdute, în 2011 contra Victoriei Azarenka și 2012 împotriva lui Venus Williams, primele sale finale WTA, au ambiționat-o pe slătineancă și a reușit să joace aproape de perfecțiune timp de 69 de minute și să se impună cu un scor mai puțin preconizat, 6-4, 6-0.

Ca și anterioarele adversare ale Monicăi, și Kvitova a fost descumpănită de jocul prestat de compatrioata noastră, de abilitatea ei de a converti defensiva extremă în ofensivă ucigătoare și de a puncta cu practic toate tipurile de lovituri. Aceasta a fost calea care a dus-o pe Monica spre al treilea său titlu WTA din carieră după cele câștigate la Florianopolis în 2013 și Guangzhou în 2014, dar și cea care a adus lacrimi de bucurie în ochii antrenorului său Călin Ciorbagiu.

Cele 280 de puncte obținute o vor propulsa pe compatrioata nostră de pe locul 51 pe care se află în această săptămână până pe 37 WTA la ediția care va fi dată publicității luni de asociația mondială a tenisului profesionist feminin.

Alte știri din Tenis de câmp