Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Kuala Lumpur: Dulgheru, prestație remarcabilăAFP / Mediafax Foto
08 Mar 2015

WTA Kuala Lumpur: Dulgheru, prestație remarcabilă

Alexandra Dulgheru a câștigat mult la capitolul popularitate chiar dacă a pierdut finala turneului WTA BMW Malaysian Open dotat cu premii totale în valoare de 250.000 USD în fața primei favorite, daneza Caroline Wozniacki. Partida ce a durat aproape două ore s-a terminat cu victoria jucătoarei clasată pe locul 5 WTA cu scorul 4-6, 6-2, 6-1, dar spectacolul oferit de cele două a fost la cote foarte înalte.

Meciul a început cu o mare pauză. Primul set a fost întrerupt de ploaie timp de două ore la scorul de 1-1 și minge de break pentru Alexandra, iar la reluare jucătoarea noastră a reușit să concretizeze avantajul luat și să îl consolideze cu un ghem de serviciu pe o partitură interpretată perfect. Daneza a recuperat handicapul în ghemul 6, dar Alexandra face un nou break la 4-4 și închide setul pe serviciul său. Un set la zero și speranțele prindeau contur.

Efortul depus s-a văzut imediat în debutul setului secund, când daneza înșiruie 11 puncte fără să cedeze vreunul, apoi îl ia și pe al treisprezecelea pentru a face 3-0. Dulgheru revine, face 1-3 și apoi 2-4, dar Wozniacki este exactă și apasă pe lovituri, mai ales pe backhand, arma sa forte, și închide setul cu un nou break în care Alexandra a apucat să salveze două șanse ale danezei. În multe situații, Alexandra a construit mai bine punctele decât în meciul de ieri, însă finalizarea a trădat-o, semn al oboselii sub spectrul căreia a intrat în teren.

Setul decisiv a fost o adevărată probă de voință pentru ea și publicul a fost alături de ea, apreciindu-i determinarea și ținând cont de spectacolul deosebit pe care l-a oferit ieri timp de mai bine de trei ore. Chiar dacă Wozniacki s-a detașat la 5-0, Alexandra nu se împacă cu gândul de a părăsi finala învinsă așa categoric și dă totul pentru a înscrie pe tabelă un ghem de onoare.

După ce le-a eliminat pe Lisicki, Goerges și Gajdosova, Alexandra s-a înclinat în fața lui Wozniacki și a părăsit turneul cu un cec în valoare de 21.400 USD și cu 180 de puncte ce o ajută să facă un salt de 22 de locuri în ierarhia WTA, de luni urmând să ocupe poziția 72.

Alte știri din Tenis de câmp