Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Katowice: Niculescu, eliminată în optimiAFP / Mediafax Foto
09 Apr 2015

WTA Katowice: Niculescu, eliminată în optimi

Turul secund al turneului Katowice Open dotat cu premii în valoare de 250.000 USD a fost capătul de linie pentru singura noastră reprezentantă de pe tabloul principal. Monica Niculescu a pierdut 6-7 (6), 6-1, 6-4 după două ore și 40 de minute de joc în fața belgiencei Kirsten Flipkens, locul 70 WTA, un meci în care jucătoarea noastră a avut o cădere dramatică în setul doi.

În prima parte a meciului, Monica a fost cea care a dat tonul în joc, Flipkens fiind nevoită să revină în două rânduri pentru a recupera serviciul pierdut. A doua oară chiar în ghemul 12, Monica fiind constrânsă să cedeze un break alb și să intre în tiebreak pe serviciul belgiencei. Aceasta a sancționat inconsecvența româncei și s-a detașat la 4-1 și apoi la 6-3, dar Monica se agață de șansa ei, anulează cele trei mingi de set și închide setul pe propriul serviciu.

Momentul său de grație nu se extinde decât în primul ghem al setului secund, pe care îl câștigă la avantaj, după care intră într-o eclipsă ce îi permite adversarei să facă nu mai puțin de 8 ghemuri consecutive. Un joc stereotip al belgiencei o pune pe Monica să răspundă cu loburi defensive de rever taxate invariabil cu smash-uri câștigătoare. Slice-urile Monicăi nu mai sunt la fel de incomode ca în primul set pentru Flipkens, care atacă de multe ori în logică simplă și duce scoru la 2-0 în decisiv. Ca un boxer aproape de knock-out, Monica se trezește din pumni și face rebreak, dar un nou ghem de serviciu pierdut în ghemul 6 duce ulterior scorul la 5-2 pentru Flipkens. Slătineanca ne cedează, se apropie la 5-4 pentru adversara sa, dar nu mai are puterea să își câștige serviciul și Flipkens face un nou break alb.

Monica iese, astfel, din turneu cu 30 de puncte de clasament și un cec de 3.310 USD.

Alte știri din Tenis de câmp