Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Istanbul: Țig câștigă primul titlu WTA al cariereiSportPictures.eu
13 Sep 2020

WTA Istanbul: Țig câștigă primul titlu WTA al carierei

Meci de rar dramatism și în același timp o amintire de neuitat pentru Patricia Țig în finala TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul, turneu de categoria WTA International cu premii în valoare de 202.250 USD.

Intrată în teren pentru a treia sa finală din carieră, gălățeanca a avut parte de o adversară cu nume și cu un joc de calitate superioară în comparație cu cel al adversarelor din tururile anterioare. Canadianca Eugenie Bouchard, locul 272 WTA, a dominat primul set și i-a dat puține șanse Patriciei de a-și pune în practică planul tactic câștigând cu 6-2, însă a scăzut nivelul în actul secund și compatrioata noastră a profitat de acest lucru și l-a adjudecat cu 6-1. Decisivul a fost un rollercoaster, cu Patricia conducând cu 3-0 și 4-1 cu două mingi de 5-1, dar Bouchard a egalat la 5 după ce a anulat trei mingi de meci ale compatrioatei noastre. La 6-5 Patricia a scăpat printre degete alte trei mingi de meci după ce a condus cu 0-40, iar în tiebreak canadianca a salvat a 7-a minge de meci a adversarei la 6-3.

După două ore și 29 de minute de joc Patricia a făcut punctul decisiv și s-a impus cu 2-6, 6-1, 7-6 (4) pentru a-și trece în cont primul său titlu WTA al carierei. Cecul în valoare de 25.000 USD nu are o așa mare importanță precum cele 280 de puncte de clasament ce o urcă de luni pe locul 58 în ierarhia WTA, cea mai bună clasare a carierei.

Alte știri din Tenis de câmp