Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Istanbul: Begu, singura româncă în semifinaleSportPictures.eu
29 Apr 2017

WTA Istanbul: Begu, singura româncă în semifinale

Irina Begu reprezintă România în semifinalele TEB BNP Paribas Istanbul Cup, turneu WTA International cu premii de 226.750 USD. Compatrioata noastră clasată pe locul 33 WTA a avut un nou meci pe muchie de cuțit pe care l-a întors în final în favoarea ei, adversară fiindu-i o reprezentantă a țării gazdă, Basak Eraydin, locul 257 WTA.

Turcoaica a început curajos și după un prim set în care Irina a făcut doar patru puncte la retur și a cedat două din cele patru ghemuri pe propria lansare, în actul secund a reușit să se salveze în ultimul moment cu un break și l-a împins în tiebreak unde s-a ținut aproape de româncă până la 5-5. Din acel moment totul s-a năruit pentru ea, Irina reușind cele două puncte ce au dus meciul în decisiv, apoi a trecut ca o furtună și și-a adjudecat ultimul set, câștigând în cele din urmă cu 2-6, 7-6 (5), 6-1 după două ore și 48 de minute. În penultimul act Irina o va întâlni pe belgianca Elise Mertens, locul 65 WTA și favorită numărul 6 a tabloului.

În schimb, Sorana Cîrstea a pierdut cu 6-4, 6-4 partida cu Elina Svitolina, ucraineanca ocupantă a locului 13 WTA și principală favorită a tabloului. Un meci de mare luptă, în care târgovișteanca a dorit să facă mai mult decât perfect totul și acest lucru s-a întors împotriva ei, i-a pus capăt aventurii la Istanbul și o determină să părăsească metropola de pe Bosfor cu un cec în valoare de 6.175 USD și 60 de puncte de clasament ce îi asigură urcarea a două trepte în ierarhie.

Alte știri din Tenis de câmp