Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Indian Wells: Simona nu ia prizonieri!AFP / Mediafax Foto
19 Mar 2015

WTA Indian Wells: Simona nu ia prizonieri!

Un meci ce se anunța dificil din prisma întâlnirilor directe și care a început incredibil de prost s-a încheiat fulminant pentru Simona Halep, care a reușit accederea în semifinalele BNP Paribas Open. Partida contra spanioloaicei Carla Suarez Navarro, locul 13 WTA, pornea sub semnul echilibrului, scorul fiind de 4-4 la meciurile disputate de cele două jucătoare.

Iberica a pornit ca din pușcă și pe fondul greșelilor neforțate ale Simonei s-a detașat la 4-0, iar momentul critic a fost obținerea primului ghem pe serviciul constănțencei după ce a fructificat cea de-a cincea minge de break. Imediat după ce a pierdut al doilea break, Simona a părut trezită din pumni ca un boxer, iar mingile ei găseau mai bine tușele decât cele trimise de Carla. Forehand-ul capătă asprime și se ridică la nivelul adversarei sale, așa că încet-încet ea reduce diferența și egalează la 4. Ghem alb Navarro, Simona egalează, spanioloaica își face din nou serviciul, după care campioana noastră servește pentru a rămâne în set. Pentru explozia din brațul Carlei pare a nu exista antidot și Simona nu poate apăra decât una dintre cele două mingi de set ale adversarei sale.

La pauza dintre seturi, Victor Ioniță o impulsionează pe Simona cerându-i agresivitate sporită în special pe serviciul 2 al adversarei, spunându-i în același timp că trebuie să se ducă să își câștige singură meciul. Resetată mental, Simona se vede condusă cu 1-0 și în setul secund, însă face apoi o serie de trei ghemuri în care adversara sa nu reușește decât un punct și năruiește încrederea Carlei. Urmează încă un ghem pe serviciul spanioloaicei în care lupta se dă la baionetă și Simona face break la a treia șansă pe care și-a construit-o. 5-1 pe propriul serviciu, apoi un break alb completează tabloul degringoladei care a cuprins jocul spanioloaicei.

Simona răsuflă ușurată după sprintul de 30 de minute, cât a durat setul secund și este mult mai bine pregătită pentru decisiv. Este rândul ei să servească prima în set și o face bine, apoi dublează avantajul cu un break în care a condus cu 0-40. Carla pare să dea semne de revigorare și face rebreak, dar Simona este ubicuă pe teren, scoate toate mingiile și o pune pe adversara sa să dea răspunsuri la întrebări din ce în ce mai complicate. Lovitura de dreapta cu care dicta cursul jocului la începutul partidei se înmoaie și Suarez Navarro returnează în fileu sau lovește plat, fără control pe lungime. Căzută mental, jucătoarea spaniolă încearcă fără prea mult succes să stăvilească energia Simonei, așa încât constănțeanca pune capăt meciului cu o serie de alte 4 ghemuri consecutive.

După aproape două ore de joc tabela arăta 5-7, 6-1, 6-1 pentru Simona, care își egalează performanța de anul trecut și așteaptă reîntâlnirea cu liderul mondial, Serena Williams.

Alte știri din Tenis de câmp