Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Indian Wells: Olaru iese rapid, Țig pierde la mare luptăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Mar 2017

WTA Indian Wells: Olaru iese rapid, Țig pierde la mare luptă

Amândouă româncele programate în această seară pentru jocurile din primul tur ale BNP Paribas Open au intrat pe terenuri de la ora 21:00 ora României. Prima care a terminat jocul a fost Raluca Olaru, partida sa din proba de dublu în care evoluează alături de ucraineanca Olga Savchuk a durat numai 48 de minute și s-a încheiat cu scorul de 6-1, 6-1 în favoarea adversarelor lor, olandeza Kiki Bertens și suedeza Johanna Larsson. Pentru prezența pe tabloul principal al turneului californian, Raluca primește 10 puncte de clasament și împarte cu Olga un cec de 13.550 USD.

În proba de simplu Patricia Țig a pierdut în set decisiv în fața columbiencei Mariana Duque-Mariño, locul 112 WTA, după un meci încins disputat pe terenul 7. Venită și ea din calificări, columbianca avea un palmares negativ cu Patricia, scor 1-2 la întâlnirile directe, și era avizată de potențialul compatrioatei noastre. De aceea, primul set a fost unul de uzură, întins pe durata unei ore, în care s-a luptat la baionetă pentru fiecare punct. Cu un break mai mult câștigat, Duque-Mariño a câștigat și ghemul 10 în care Patricia a salvat cinci mingi de set și a ratat la rândul ei cinci mingi de 5-5. Lucrurile se schimbă radical în actul secund, după pauza de vestiar apărând în teren o Patricia pentru care aproape toate loviturile erau reușite și, cu largul concurs al adversarei sale, gălățeanca a defilat și a egalat scorul la seturi după un incredibil 6-0. Decisivul nu a început bine pentru compatrioata noastră, care a pierdut primul ghem de serviciu și i-a permis sud-americancei să se distanțeze la 3-1, i-a anulat avantajul în ghemul 6 după două ghemuri albe și apoi a cedat din nou serviciul pentru 3-4. Nimic nu s-a mai întâmplat până la final și după două ore și 10 minute, Patricia a pierdut cu 4-6, 6-0, 4-6 și ratează o reîntâlnire cu americanca Madison Keys. Participarea la turneu îi aduce gălățencei un total de 40 de clasament, 30 din calificări și 10 puncte în urma prezenței pe tabloul principal, și un cec în valoare de 13.690 USD.

Alte știri din Tenis de câmp