Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Indian Wells: Nervi, emoții și calificare în semifinaleHepta / SportPictures.eu
15 Mar 2018

WTA Indian Wells: Nervi, emoții și calificare în semifinale

Partida contra Petrei Martic din sferturile de finală ale BNP Paribas Open a avut un caracter aparte pentru Simona Halep. Chiar dacă a învins din nou în trei seturi, așa cum a fost cazul în partida cu Caroline Dolehide, constănțeanca a fost mult mai nervoasă și grăbită să pună capăt partidei.

Racheta abuzată, mingi lovite nervos în timpii morți dintre puncte, totul culminând cu un dialog la bancă mai puțin obișnuit cu Darren Cahill în setul decisiv au fost uitate rapid după ultimul punct câștigat de campioana noastră la capătul unui joc de două ore și 23 de minute. Croata clasată pe locul 51 WTA a fost o piatră greu de spart, jucătoare cu inițiativă posesoare a unor lovituri aspre ce au pus-o în dificultate în numeroase ocazii pe Simona.

Lucrurile păreau să fie simple pentru compatrioata noastră după primele două ghemuri ale partidei în care ea nu a cedat decât un punct, apoi avantajul break-ului a fost menținut până la finalul setului de un joc consistent în ghemurile de serviciu. Situația s-a schimbat în startul actului secund, atunci când după un ghem lung pe propria lansare în care a anulat două mingi de break ale Simonei, Martic a izbutit prima dată să câștige pe serviciul liderului mondial. Prima minge de break, primul break pentru croată, în timp ce Simona avea o singură șansă de break convertită din cinci construite, dar randamentul și l-a îmbunătățit în ghemul 9. Break-ul câștigat a ajutat-o să ducă o serie de trei ghemuri succesive de la 2-5 la 5-5 într-un moment în care părea în criză de idei în fața croatei care lovea plat și căuta cu insistență colțurile terenului. Serviciul care a ajutat-o ca după break-ul din startul setului să nu mai piardă decât 4 puncte în cele 5 ghemuri jucate pe propria lansare a trădat-o în tiebreak pe Simona și astfel s-a văzut nevoită să intre în decisiv, acolo unde Martic s-a distanțat rapid la 3-1 și balanța părea să se încline în favoarea outsider-ei. A fost momentul declicului, Simona a schimbat registrul de exprimare și a marșat pe loviturile de rever ce au determinat-o pe adversara sa să crească numărul greșelilor neforțate, compatrioata noastră câștigând mai multe raliuri lungi. Balanța s-a echilibrat imediat și a basculat în favoarea Simonei după un moment critic când aceasta a luat decizia inspirată de a cere un challenge la 4-3 și 40-40, contestând o minge trimisă din serviciu de adversara sa. Hawkeye-ul i-a dat dreptate, dubla greșeală aducând-o la un punct de câștigarea unui nou break, șansă apucată cu ambele mâini și transformată în avantaj decisiv pentru câștigarea partidei cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-3.

Un meci epuizant, mai ales psihic, pe care liderul mondial a declarat la interviul de după că nu știe cum l-a câștigat. O victorie ce va rămâne multă vreme în memoria fanilor săi, care își doresc să aibă parte de mult mai puține emoții în semifinala contra japonezei Naomi Osaka, locul 44 WTA, cea care a învins-o surprinzător în două seturi, scor 6-2, 6-3, pe Karolina Pliskova, favorita numărul 5 a tabloului.

Alte știri din Tenis de câmp