Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Indian Wells: Halep, prima româncă în șaisprezecimiRecep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / SportPictures.eu
10 Mar 2018

WTA Indian Wells: Halep, prima româncă în șaisprezecimi

Liderul mondial Simona Halep a disputat noaptea trecută prima sa partidă din cadrul ediției 2018 a BNP Paribas Open, meci în turul secund contra cehoaicei Kristyna Pliskova. Constănțeanca și-a îndeplinit obiectivul și a obținut victoria cu 6-4, 6-4 după o oră și un sfert, însă nivelul jocului său nu a fost unul constant.

Condusă cu 0-2 și 1-3, Simona a egalat la 3, apoi a obținut break-ul decisiv în ghemul 9 și a dus seria ghemurilor consecutiv câștigate la șase pentru 3-0 în actul secund, moment în care se părea că partida se va încheia rapid. Cehoaica clasată pe locul 77 în ierarhia WTA a recuperat cele două break-uri cedate și a egalat la 3, dar Simona a reușit rebreak-ul și a închis apoi meciul pe propriul serviciu.

Interesant este faptul că în meci au fost 10 mingi de break, toate fructificate, 6 de Simona și 4 de cehoaică, parametru care poate fi o notă pozitivă pentru compatrioata noastră, dar are și rolul de a atrage atenția asupra concentrării în ghemurile de serviciu. Atenția trebuie să fie mărită în meciul următor, în care constănțeanca va primi replica unei tinere și ambițioase jucătoare, americanca Caroline Dolehide.

Jucătoarea de 19 ani clasată pe poziția 165 WTA a înregistrat două victorii în set decisiv, în ambele fiind condusă la seturi, bazându-se pe un serviciu și un forehand ambele explozive. Partida este programată pentru noaptea de duminică spre luni și va fi difuzată de canalul Digi Sport 2.

Alte știri din Tenis de câmp