Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Hua Hin: Primul trofeu românesc al anului vine din proba de dubluCosmin Iftode / SportPictures.eu
03 Feb 2019

WTA Hua Hin: Primul trofeu românesc al anului vine din proba de dublu

Prima victorie a tenisului românesc în circuitul WTA a fost semnată astăzi de Monica Niculescu și Irina Begu. Cele două au câștigat la Hua Hin după o revenire frumoasă și un supertiebreak tensionat cea de-a cincea finală de dublu disputată în pereche și al doilea trofeu împreună.

Cotate drept favorite numărul 2 ale tabloului Toyota Thailand Open, turneu de categoria WTA International cu premii în valoare de 250.000 USD, Irina și Monica au început mai greu meciul contra perechii Anna Blinkova (Rusia)/Yafan Wang (China) și au cedat primul set după ce au condus cu 2-0 fără a mai câștiga vreun ghem, perspectiva pentru cel de-al doilea fiind îngrijorătoare mai ales că toate cele patru ghemuri jucate la punct decisiv au fost câștigate de adversare.

Scenariul s-a schimbat în actul secund, cu Irina mai sigură pe fundul terenului și Monica inspirată la fileu, dar și dând dovadă de inteligență în ”dialogul” cu adversarele sale, astfel încât nu au cedat decât un ghem pe serviciul adversarelor și finala a intrat în decisiv.

Distanțate la 6-3, Blinkova și Wang s-au văzut egalate la 7 și apoi puse în situația de a anula o primă minge de meci la 9-8. Irina și Monica nu și-au pierdut concentrarea după ce le-a fost anulată mingea de meci, nici după ce au fost egalate la 10 și după o oră și 27 de minute au reușit să închidă partida cu scorul de 2-6, 6-1, 12-10.

Succesul le aduce câte 280 de puncte și un cec comun în valoare de 12.300 USD, ambele jucătoare marcând creșteri în ierarhia de dublu: Irina urcă două locuri până pe 35, iar Monica face un salt de 18 poziții până pe 51.

Alte știri din Tenis de câmp