Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
WTA Hobart: Finală pierdută, dar câștigul este enormAndreea Alexandru / Mediafax Foto
13 Ian 2018

WTA Hobart: Finală pierdută, dar câștigul este enorm

Chiar dacă a pierdut o finală de poveste cu belgianca Elise Mertens, Mihaela Buzărnescu trebuie să treacă rapid peste dezamăgirea ratării trofeului deoarece câștigul din planul imaginii și al calității jocului este indubitabil și îi deschide perspectiva unui nou sezon de excepție.

Finala de aproape două ore și jumătate de joc a fost întreruptă în patru rânduri de rafalele de ploaie ce au lungit-o pe parcursul a aproape șapte ore și jumătate, fiind un adevărat test psihologic pentru ambele combatante.

Startul poticnit al compatrioatei noastre, fără a reuși hold-ul în primele patru ghemuri de serviciu, a fost salvat de a doua întrerupere ivită la scorul de 2-1 pentru belgiancă în setul secund la minge de ghem pentru Mihaela. Reintrarea în teren a fost fastă pentru tricoloră, care după ce a egalat la 2 a cedat un ghem alb și a replicat cu aceeași monedă, pentru ca apoi să își îmbunătățească jocul la retur. Un break în ghemul 9 și o nouă confirmare a serviciului i-a adus Mihaelei setul secund, chiar dacă starea de iritare a început să-și facă simțită prezența în jocul ei, frustrată fiind de o serie de decizii dubitabile ale arbitrei de scaun.

Ofensiva continuă a Mihaelei este aproape de a da roade și în ghemul 3 al decisivului, cel în care se poate spune că s-a decis soarta partidei. O greșeală neforțată a româncei la 15-40 pe serviciul adversarei o privează de un break ce ar fi cântărit greu în economia finalei, iar Mertens a profitat și a obținut hold-ul grație serviciului său foarte bun la T ce i-a creat un disconfort vizibil Mihaelei. Belgianca sprintează la 4-1 pe fondul irascibilității din ce în ce mai accentuate a Mihaelei, care găsește resurse pentru a reveni la 2-4 și salvează două mingi de meci la 2-5. A patra întrerupere indusă de ploaie îi oferă un respiro nesperat tricolorei, care își face serviciul la reluare după ce a mai salvat alte două șanse de meci ale adversarei, însă nu mai are puterea de a o bloca pe aceasta pe lansarea ei.

Scor final 6-1, 4-6, 6-3 pentru Mertens, un joc în care Mihaela a avut 39 de lovituri câștigătoare și 57 de greșeli neforțate. Tensiunea meciului, creată de importanța lui, dar și de faptul că Mihaela a avut o pauză foarte mică între sezonul trecut și începerea acestuia, ar putea fi cauzele acestui rezultat.

Cu toate acestea, Miki are argumente solide pentru a-și continua ascensiunea în clasamentul WTA de pe locul 44 pe care se va afla începând de luni. Ea nu are practic de apărat multe puncte până la jumătatea anului și jocul său ofensiv o va ajuta să își îmbunătățească ”career high”. Pe traseu primul obstacol îl reprezintă Caroline Wozniaki, daneza de pe locul 2 WTA fiind adversara ei în primul tur al Australian Open într-o reeditare a partidei de la US Open de anul trecut.

Alte știri din Tenis de câmp